Весић: Расписан тендер за постројење за прераду отпадних вода у Крњачи, ускоро тендер за канализацију на левој обали Дунава

Нема коментара Share:

27.11.2021.
Град Београд и Европска инвестициона банка расписали су тендер за пројектовање и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода „Крњача”, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда. 

– Тендер је расписан на основу уговора који је је Град Београд закључио са Европском инвестиционом банком за изградњу канализације на левој обали Дунава – истакао је Весић.

Он је нагласио да тендер обухвата пројектовање и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Крњачи, са проширењем за фабрику. У фабрици ће се, према његовим речима, одвијати сви процеси неопходни за постизање биолошки исправних стандарда за испуштање пречишћених вода у Дунав. 

– Како би ова фабрика имала отпадне воде за прераду, 15. децембра расписујемо тендер за изградњу 80 километара канализације у насељу Крњача са колекторима на Зрењанинском путу, у Борчи и Котежу и са реконструкцијом канализационих црпних станица – поручио је Весић.

Према правилима Европске инвестиционе банке, понуде на овом тендеру прикупљаће се до 22. фебруара, а рок за пројектовање и извођење радова је три године, прецизирао је заменик градоначелника. 

– Град Београд је у претходном периоду изградио преко седам километара секундарне канализационе мреже у Блоку браће Марић у насељу Крњача, а у току је изградња канализационе црпне станице „Крњача 2” кроз коју ће се потискивати отпадне воде на путу ка постројењу за пречишћавање. Истовремено, у току је пројектовање око пет километара секундарне канализационе мреже са 450 кућних прикључака за део насеља Крњача, у месној заједници Дунавски венац на подручју око Улице Јовице Васиљевића. Изградња ове секундарне канализационе мреже почеће 1. марта следеће године – најавио је Весић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд представио велике пројекте на Самиту Мреже Б40 балканских градова у Истанбулу

Следећа вест

Весић: Са првом линијом метроа имаћемо потпуно реконструисан систем Бг воза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *