Весић угостио основце из Дражевца

Нема коментара Share:

01.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић примио је данас у Старом двору децу из Основне школе „Дражевац” код Обреновца. Приликом заједничког обиласка двора, причао им о је историји овог здања, а потом их почастио палачинкама у шатоу.

– Имао сам част и задовољство да угостим 45 ученика из Основне школе „Дражевац”. До сусрета је дошло тако што ме је Стефан, ученик те школе, видео на Тик-току како спремам палачинке за запослене и замолио ме да их припремим за његове другаре из одељења. Они су данас у организацији своје школе и Општине Обреновац посетили Музеј Николе Тесле и Скупштину града. Упознао сам их са архитектуром и историјом овог здања која траје 120 година – рекао је Весић.

После обиласка Старог двора, Весић је ученике одвео на обећане палачинке и том приликом им је рекао да је крајем шездесетих година прошлог века рецепт донела позната уметница Оливера Катарина, чији је супруг тада обављао дужност потпредседника Скупштине града.

– Данас љубоморно чувамо тај рецепт. Тајна тих палачинки је управо у тој машини која спрема шато, а којих нема пуно у свету. Срећан сам што могу да угостим децу из различитих делова града, јер је Београд њихова кућа, а Скупштина града је место где се одлучује о битним стварима за функционисање престонице. На њима је да уче и да сутра и они постану градоначелници или директори јавних предузећа – закључио је Весић.

Директорка Основне школе „Дражевац” Гордана Вујачић је изразила велико задовољство што их је примио заменик градоначелника и упознао са историјом Скупштине града.

Такође, директорки је драго што и деца из рубних делова града имају прилику да се упознају са културом и историјом Београда.

Догађају је присуствовао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Караван зимнице” и мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица овог викенда на пијаци „Земун”

Следећа вест

Весић: Отворен нови вакцинални пункт у робној кући „Икеа”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *