Дисциплински поступак против деце која су изазвала пожар у школи

Нема коментара Share:

02.12.2021.
Против неколико ученика осмог разреда Основне школе „Бранко Радичевић” који су пре два дана изазвали пожар у мушкој свлачионици биће покренут дисциплински поступак, а паралелно са овом мером школе истрагу о инциденту води и полиција, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас обишао ову новобеоградску школу у којој је делимично изгорела једна просторија, о чему се очекује извештај ватрогасаца, и где срећом није било повређених.

– Само брзом реакцијом запослених који су брзо по избијању угасили пожар избегнута је трагедија, што је заиста најважније. Међутим оно што је поражавајуће за нас, као друштво, и за родитеље јесте чињеница да прве индиције указују на то да је узрок пожара дечја игра или чак изазов са друштвених мрежа – рекао је Гак. 

Директорка школе Сузана Липић истакла је да се и даље воде разговори са свом децом која су тог дана била присутна у мушкој свлачионици, те да је у случај укључена и полиција будући да се ради о старијим малолетницима од 14 година.

– Из досадашњих разговора сазнали смо да су дечаци палили марамицу натопљену алкохолом, али ће истрага свих надлежних институција утврдити како се све заиста и догодило. Штету ћемо санирати, а она није мала – рекла је Липићева. 

ОШ „Бранко Радичевић” похађа око 1.400 ученика.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Пaжљиво пратимо ситуацију на терену у Обреновцу

Следећа вест

Део Новог Београда и Земуна без грејања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *