„Климатон” по трећи пут у Београду

Нема коментара Share:

02.12.2021.
У Београду је одржан „Climathon Belgrade – ReMaking Tesla 2021”, трећу годину заредом, у организацији удружења КеОС (ChaOS), као део највећег колективног климатског дешавања „Climathon” које окупља 145 градова и 55 земаља на свим континентима у борби против климатских промена са циљем да се заштити животна средина, саопштавају из Секретаријата за заштиту животне средине.

Као и претходних година, стручну подршку је пружио Секретаријат за заштиту животне средине учешћем својих представника и умрежавањем, а уједно и финансијску путем јавног конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката од јавног интереса у области заштите животне средине. Подршку овом дешавању такође су пружили и Привредна комора Србије, „Climate KIC”, „Миксер”, Савет за зелену градњу Србије, Шумарски факултет и низ академских институција и партнера.

„Climathon Belgrade” је иновирао процес колаборације на еко-климатским активностима, омогућивши и динамичко упаривање ментора са тимовима у складу са експертизама потребним за одређени тимски пројекат. Новитет ка остваривању овог циља је био и дигитални алат „EcoColabo”, чији се развој води из Београда, а који је окупио више европских организација у циљу развоја идеја, рада са менторима и Секретаријатом за заштиту животне средине након догађаја, и то путем онлајн брејнсторминга, умрежавања и бизнис анализе „Climathon” пројеката. 

Такмичари су вођени кроз креативне процесе иновације и интеграције знања, повезујући притом научне и уметничке методе. Развијајући визије пројеката, ко-креирали су и колективну „Climathon” еко-песму. Поменути процеси су постигнути интеграцијом „Climathon”-а са интернационалним форумом за образовање „Remaking Tesla”.

Након два дана хакатона, 27. и 28. новембра, издвојили су се тим „Green Pin” са првонаграђеним пројектом „БезОградизација”, другонаграђени „А тим” са пројектом „Meet the heat” и трећенаграђена „Еко Дружина” са пројектом „Еко школа”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Део Новог Београда и Земуна без грејања

Следећа вест

„Караван зимнице” и мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица овог викенда на пијаци „Земун”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *