Весић са извиђачима у Обреновцу, обећао помоћ за изградњу кампа

Нема коментара Share:

05.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић је данас својом покретном канцеларијом посетио општину Обреновац, а прва станица била је Природњачки дом Арборетум где се сусрео са извиђачима.

Весић се том приликом састао са више од седамдесеторо деце одреда извиђача у Обреновцу која, како је рекао, вредно раде и уче како да чувају животну средину. 

– Деца воде рачуна о животној средини на заштићеном подручју Обреновачки забран. Ова кућица је предивна и право је место где могу да се друже и да проводе време. Договорили смо се да Град Београд обезбеди донацију како би они могли да заврше брвнару у Обреновачком забрану која ће служити образовању ове деце, али и деце из других школа. Ту ће учити о заштити животне средине, како се сади и чува дрвеће и заиста сам срећан што можемо да им помогнемо. Обреновачки забран је место где ће долазити сва деца Београда – рекао је Весић.

Он је рекао да је извиђачима обећао да ће их повести у обилазак „Градског зеленила” како би видели машину „садиша”, која вади дрво из корена и пресађује га на друго место. 

– Обећао сам им да ћу их одвести у Зоолошки врт, јер су видели моје слике са животињама. Мислим да треба да буде пуно оваквих удружења попут извиђача, јер они своје активности развијају у природи, уживају у њој и штите је – рекао је Весић.

Заменик старешине Савеза извиђача Србије Слободан Радојичић је рекао да је тема разговора била изградњa извиђачког кампа, те да је заменик градоначелника обећао помоћ.

– Уз помоћ Града и Градске општине Обреновац, надам се да ће нас на пролеће, када камп буде био готов, Горан Весић поново посетити – рекао је Радојичић.

Овом приликом Весић је разговарао са децом, донео им колаче и играчке, а извиђачи су му заузврат поклонили извиђачку мараму.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Забрежју много урађено, настављамо са улагањем

Следећа вест

Весић: Решавамо проблеме на захтев грађана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *