Међународни дан волонтера обележен у Старом двору

Нема коментара Share:

06.12.2021.
Поводом Међународног дана волонтера, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовали су данас у Старом двору додели признања најбољим волонтерима Црвеног крста Београда. 

Младеновић је истакао значај волонтерске службе Црвеног крста.

– Морамо бити поносни на Црвени крст и њене волонтере. Они су носиоци различитих активности које нису везане само за кризне ситуације – истакао је Младеновић. 

Подсетио је да је Београд последњих неколико година имао више кризних ситуација. 

– Црвени крст je са својом волонтерском службом дао велики допринос у њиховом решавању. Волонтери су не штедећи време, енергију, здравље, а некад и живот помагали свима којима је помоћ била неопходна – казао је Младеновић. 

Он је позвао људе добре воље да се прикључе волонтерима. 

– Бити волонтер је велико и свето. Волонтеризам морамо да негујемо и да укључујемо људе у велику породицу Црвеног крста – навео је Младеновић и истакао да је сарадња Црвеног крста и Града Београда на високом нивоу, посебно током пандемије вируса корона. 

Ресорна секретарка Наташа Станисављевић је честитала волонтерима Међународни дан и истакла важност солидарности међу људима.

– Волонтере називају људима добре воље и они су увек ту да укажу помоћ онима којима је најпотребнија. Када нашим најстаријим суграђанима није било дозвољено да излазе, ви сте били ту да им достављате све потребне намирнице. Град је прошле године уз помоћ волонтера поделио више од 170.000 пакета помоћи најстаријим суграђанима, као и припадницима ромске националне мањине који живе у неформалним насељима – навела је Станисављевићева.

Она је захвалила на помоћи у организацији коју волонтери пружају у процесу имунизације грађана и подсетила на њихову неизмерну помоћ при градским општинама приликом превожења грађана до удаљених пунктова за вакцинацију. 

Председница Црвеног крста Београда Весна Либек је захвалила Граду Београду и надлежним секретаријатима на подршци коју дају онима којима је помоћ најпотребнија. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сеча сувих стабала

Следећа вест

„Зеленило” препоручује куповину јелки са бусеном

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *