Радојичић: Наредне године Београдско драмско позориште добија летњу сцену на отвореном

Нема коментара Share:

06.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да Град Београд наставља стратешку политику развоја града подједнако у свим сегментима, у свим градским општинама. Како су током пандемије вируса корона протекле две године биле изразито изазовне, градоначелник је навео да Град Београд посебан акценат ставља на унапређење услова у доменима који су били међу најпогођенијима овом пандемијом, а то су спорт и култура.

– Култура и спорт су биле посебно угрожене области, са огромним губицима. Културни и спортски садржаји су недостајали публици у Београду. Са задовољством могу да кажем да ће Београдско драмско позориште, које је једно од најактивнијих и најпосећенијих позоришта у нашем главном граду, добити могућност да своје представе прикаже публици и на отвореној сцени током летњих месеци – рекао је градоначелник Радојичић.  

Он је казао да ће Град Београд заједно са Министарством трговине, туризма и телекомуникација уложити 12 милиона и шест стотина хиљада динара у изградњу монтажно-демонтажне летње сцене овог позоришта.

– Осим овога, када је реч о унапређењу услова у главном граду за спортске активности наших суграђана, желим да истакнем да значајно проширујемо пешачке стазе на Ади Циганлији и у те сврхе издвајамо близу 27 милиона динара. Такође, у циљу санације крова хале спортова у саставу ЈП Спортски центар „Нови Београд” издвајамо 19 милиона динара. Даље ширење мреже пешачких и бициклистичких стаза, као и реновирање спортских објеката неки су од приоритета Града Београда, јер желимо да нашим грађанима буду доступна места за рекреацију и спорт, али исто тако и културни садржаји на отвореном, који су свакако безбеднији за здравље у условима пандемије – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Почињемо реконструкцију Капије Карла Шестог у Доњем граду Београдске тврђаве

Следећа вест

Инклузивна представа „Опанчарева путешествија”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *