Поделa рециклажних канти домаћинствима у Сурчину

Нема коментара Share:

09.12.2021.
Подела плавих ПВЦ канти за домаћинства на територији ГО Сурчин почеће током овог викенда, саопштавају из ЈКП „Градска чистоћа”. Акција ће трајати неколико викенда, док се не заврши подела укупно 6.000 канти за домаћинства на територији ове градске општине.

У овом делу Београда домаћинства већ поседују зелене канте за одлагање класичног комуналног отпада, а поделом и плавих канти намењених одлагању рециклабила суграђани из Сурчина ће моћи на једноставан, али и ефикасан начин да се прикључе систему рециклаже и њене мреже која се значајно шири у Београду, кажу у „Чистоћи”.

Током уручења канти, које ће бити обављено од 8 до 14 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа” Земун у вези са преузимањем канти за своје домаћинство.

Овом технологијом суграђанима се олакшава одлагање смећаа и пружа квалитетнија комунална услуга. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, подижемо свест о важности рециклаже и радимо на њеном омасовљавању у Београду, поручили су из „Градске чистоће”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Пријава за бесплатне новогодишње пакетиће

Следећа вест

„Караван зимнице” овог викенда на пијаци „Палилула”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *