Весић: Богат и разноврстан програм „Београдске зиме” до 31. јануара

Нема коментара Share:

10.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је на данашњој конференцији за новинаре манифестацију „Београдска зима”, која ће трајати до 31. јануара 2022. Осим њега, о програму градског дочека Нове године говорили су и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, затим уметничко-програмски директор Дечјег културног центра Београда Леонтина Вукомановић, председник општине Стари град Радослав Марјановић и директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић.

Весић је на почетку изразио задовољство што ће Београд бити један од ретких градова у Европи који ће имати организован дочек Нове године. Зато се, додао је Весић, очекује доста туриста, посебно из региона.

– Програм је у великој мери намењен деци, од „Трга бајки”, од 10. до 30. децембра на тргу испред Општине Звездара, преко „Новогодишњег дечјег каравана” у оквиру којег ће први пут дечји програм бити на 25 локација, до „Трга отвореног срца” и „Дечјег новогодишњег карневала”, као и концерта на истој локацији 16. децембра. „Староградска зима” биће организована у Парку војводе Вука, клизалишта од 25. децембра па наредна два месеца на Тргу републике и другим локацијама у граду, те традиционални концерт на Коларцу „Отмено” за љубитеље класичне музике. Традиционална је и „Улица отвореног срца” 1. јануара, која постоји више од шездесет година дуж Светосавске и Македонске, али и у другим градским општинама, као и два рок концерта 29. и 30. децембра на Тргу Николе Пашића. Уз креативне радионице, литерарне конкурсе и друго, ово ће заиста бити одличан дочек. Кад је реч о епидемиолошким мерама, какве буду на снази, тако ћемо се и понашати и поштоваћемо их, али од дочека нећемо одустати. Важно је да нормално живимо и да штитимо јавно здравље – казао је Весић.  

Он је додао да ће у оквиру Београда на води 31. децембра бити осветљена Кула „Београд” и организован концерт Горана Бреговића, док ће испред Дома Народне скупштине наступати, између осталих, Јелене Карлеуша, Марија Шерифовић и Сара. 

– Програм је у целини веома разноврстан и свако ће моћи да чује оно што жели – истакао је Весић. 

Весић је захвалио свим учесницима и организаторима – Секретаријату за културу и секретару Ивану Карлу, председници Организационог одбора Андреи Радуловић, ЦЕБЕФ-у, Дечјем културном центру, Дому омладине Београда, Туристичкој организацији Београда, Дадову, Општини Стари град и другим општинама и установама. 

Заменик градоначелника је на крају најавио да ће сва београдска обданишта добити јелку с бусеном, коју ће самостално окитити, те да ће после бити организована садња у двориштима или на најближим локацијама. 

Андреа Радуловић оценила је да ће ове године бити један од најбољих новогодишњих и божићних програма, са четрнаест главних догађаја. 

– Трудили смо се да квалитетним одабиром културних садржаја задовољимо укус свих узраста. Слоган ове године је „Увек Београд”, јер је он увек отвореног срца за све Београђане и посетиоце, увек је место топлине и пожељно и најлепше место за дочек, увек постојан, сигуран, шармантан, безбедан, романтичан – истакла је Андреа Радуловић. 

Она је такође захвалила свим организаторима јер су, како је оценила, изабрали најбоље за Београд и позвала све да дођу на неки од бројних догађаја у граду. 

Леонтина Вукомановић је истакла да је велика част што је Дечји културни центар добио први пут прилику да организује комплетну новогодишњу дечју зиму, и то не само у центру већ и по рубним деловима града. Она је навела да „новогодишња чаролија” креће већ од 13. децембра, када је и први „Новогодишњи караван”, и да ће најмлађим суграђанима бити понуђени разноврсни културни и музички садржаји.

– Поред представе Дечјег културног центра „Трапави Деда Мраз”, на репертоару ће бити и представе Позоришта „Пинокио” и сви програми ће бити на отвореном. У музичком делу каравана учествоваће солисти Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Зое Кида и моја маленкост, уз пратњу школских хорова – рекла је Вукомановићева.

Она је истакла да ће се „Новогодишњи карневал” и велики дечији концерт одржати 16. децембра, уз напомену да ће у 11.30 часова кренути карневалска поворка, а да ће концерт бити одржан у 12 сати. Извођачи на овом концерту биће Сергеј Ћетковић, Светислав Буле Гонцић, Андрија Милошевић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Предраг Вуковић Пеђолино, Унца, Унца бенд, Хор Дечијег културног центра и Хор „Чаролија”.

Дамир Хандановић је истакао да је ЦЕБЕФ приредио разноврстан новогодишњи програм уз несебичну подршку Града и заменика градоначелника Горана Весића.

– ЦЕБЕФ је ове године организовао разноврстан програм попут клизалишта на Тргу републике, а сви они који воле рок музику моћи ће да уживају у извођењу рок група 29. и 30. децембра. Биће укупно 10 извођача, а наступи ће почињати у 17 часова – рекао је Хандановић.

Радослав Марјановић је рекао да ће од 17. децембра до 23. јануара 2022. године бити на програму различите радионице у Парку војводе Вука, где ће бити одржано и 10 концерата. Поред дечјих хорова, наступаће и Лексингтон бенд, YU група, „Балканика”, док се 24. децембра очекује концерт изненађења.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Покретна канцеларија Горана Весића у обиласку насеља Влашка у Младеновцу

Следећа вест

Положен венац поводом годишњице смрти Николе Пашића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *