„Зеленило – Београд” од раних јутарњих часова ангажовано на чишћењу снега

Нема коментара Share:

12.12.2021.
У току данашњег дана на чишћењу снега и посипању соли ангажовано је 350 радника ЈКП „Зеленило – Београд”, саопштавају из овог градског предузећа. Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ неопходне механизације – три специјална возила „wille”, три специјална возила „multicar”, један ФАП, два „ката”, 15 трактора „кубота”, два трактора „кубота” са емулзијом, 17 путара, три ХТП-а, један „ивеко” и „ман”, 18 трактора „солис”, четири „маестрала” и један „рекс”, један кипер и један утоваривач.

Као и претходних година, ЈКП „Зеленило – Београд” је извршило све неопходне припреме и спремно дочекало прве снежне падавине у Београду. ЈКП „Зеленило – Београд” је током зимске сезоне 2021/2022. године у обавези да уклања снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа, тротоара у парковима и скверовима и око њих, који су обухваћени Програмом редовног одржавања на свих десет централних градских општина – укупно 548.835 квадратних метара.

„Зеленило” ће на основу одлуке Града уклањати снег и са 133 стајалишта јавног превоза на тачно утврђеним локацијама (4.827 квадратних метара), као и испред појединих унапред утврђених објеката Владе Републике Србије и објеката Народне Скупштине, што укупно обухвата површину од 22.194 квадратна метра. По налогу Градског штаба уклања се снег и са тачно дефинисаних површина које су ван Програма редовног одржавања (204.274 квадрата).

Чишћење се обавља ручно и машински на укупној површини од 780.130 квадрата. Чишћење снега подразумева и посипање соли и емулзија, стресање снега са четинара, клупа и живе ограде.

Обезбеђено је 600 тона индустријске соли и 25.000 литара калцијум-хлорид емулзије, као и 6.000 килограма калцијум-хлорид гранулата за наступајућу сезону. Радници „Зеленила” ће бити ангажовани на чишћењу снега, леда и посипању соли док год за то буде потребе, како би нашим суграђанима обезбедили безбедно и неометано кретање кроз Београд, саопштавају из „Зеленила”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Екипе „Паркинг сервиса” ангажоване на уклањању снега

Следећа вест

Весић разговарао са становницима најбројније месне заједнице у Младеновцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *