Апел суграђанима за уклањање снега и леденица испред зграда и са кровова

Нема коментара Share:

13.12.2021.
Због тренутних временских прилика и најављених нових снежних падавина на територији града Београда, апелујемо на власнике објеката и стамбене заједнице да уклоне снег и лед испред објеката и зграда, као и леденица са истурених делова фасада и кровова из безбедносних разлога, саопштено је из „Беоком сервиса”.

Градске општине обезбедиле су довољне количине индустријске соли, а представници стамбених заједница могу да их преузму у месним заједницама и да организују чишћење и посипање соли испред улаза.

Апел је упућен и власницима радњи и локала те правним лицима да се придржавају законске обавезе и на време чисте простор испред стамбених и пословних објеката како би се избегло повређивање пролазника. Имајући у виду то да се у наредном периоду очекује појава леденица на спољним деловима зграда, из „Беокома” подсећају све скупштине станара да адекватно обележе места где се појављују леденице, да их обезбеде, као и да уклоне оне које могу, како не би дошло до повређивања грађана.

Према Одлуци о комуналном реду Града Београда, грађани имају обавезу да уклањају снег и лед са тротоара, ширине до пет метара, који се налазе испред зграде, односно припадајуће грађевинске парцеле. Власник, односно корисник зграде дужан је и да уклања леденице са крова зграде, и то нарочито у случају да је кров окренут према тротоару, односно јавној површини где леденица може представљати опасност по живот пролазника. 

„Беоком” је доступан грађанима за давање свих адекватних информација, али и за координацију са свим надлежним службама како би реаговале након пријава грађана. Подсећамо наше суграђане да је број телефона „Беокома” 0800-110-011 бесплатан за позив из фиксне телефоније „Телекома”, а за све остале мреже (мобилни оператери и остале мреже) број телефона је 011/3090-007.

Још једном апелујемо на све наше суграђане да као партнери града у чишћењу снега и леда дају свој допринос очувању комуналног реда, саопштено је из „Беоком сервиса”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Делови Раковице у среду без воде

Следећа вест

„Паркинг сервис” у координираној акцији уклањања снега

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *