Радојичић на конференцији „The Economist”: Београд поносан на остварене резултате у овој години

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић учествовао је данас на конференцији „The Economist – Свет у 2022. години”. Тема конференције су били изазови и пројекти који су обележили претходну годину, као и визије и планови за наредну годину.

– Година иза нас показала је да морамо непрестано да се прилагођавамо изазовима који се појављују пред нама, али морамо бити и поносни на резултате које су Србија и Град Београд остварили у претходном периоду. Сви пројекти које реализује Град Београд показују да мислимо о будућности наших грађана, о томе како да побољшамо њихово здравље и квалитет живота – рекао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је Београд и поред свих изазова започео у овој години реализацију великих пројеката попут изградње београдског метроа, санације депоније у Винчи, наставља се изградња Београда на води, Тиршове 2, а у плану је и изградња фабрике за прераду отпадних вода.

– Град Београд је за време пандемије, у периоду пуном изазова знатно напредовао у неким областима – један пример је свакако процес дигитализације. Београђани све више користе дигиталне услуге, разумеју њихове предности и корист коју имају од њих, а један од праваца развоја које Београд планира у наредном периоду јесте стратегија развоја концепта „Паметног града”. У заједничкој анализи са ЕБРД-ом дошли смо до закључка да је потребно уложити 5,6 милијарди евра како би се наша престоница развијала у еколошком и одрживом правцу којем тежимо – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је будућност великих градова у регионалном повезивању са осталим метрополама, развоју дигиталне демократије, ИТ сектора, у иновацијама и улагањима у образовање.

– Моја визија Београда јесте град који ће се развијати по мери деце, са најбољим условима за њихов раст и развој, а наставићемо да радимо и на развоју урбане мобилности и одрживог развоја са циљем да Београд остане инвестициони центар овог дела Европе – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд ће имати рекордан буџет који излази у сусрет захтевима грађана

Следећа вест

Одржана седница Социјално-економског савета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *