Свим лицима без крова над главом у Београду биће пружена помоћ

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је за РТС да бескућници могу потражити смештај током ових хладних дана у Прихватилишту за стара и одрасла лица у Кумодрашкој. 

Она је истакла да се тамо тренутно налази 61 особа и да је доступно 100 кревета.

– У току прошле године отворили смо и објекат на Врачару, где је смештено 13 корисника. Такође, спреман је још један додатни објекат са 20 кревета, пратимо ситуацију и свима ће помоћ бити пружена. Када су у питању деца, пре две године отворено је Прихватилиште за децу, где се тренутно налази 23 деце – навела је Наташа Станисављевић.

Како је истакла, од суботе је било пет хитних пријема, који се раде по упуту центара за социјални рад, јер су они први који су укључени у збрињавање грађана којима је потребна помоћ. 

Када су у питању противепидемијске мере, Наташа Станисављевић је рекла да се свим новим корисницима прво раде тестови на присуство вируса.

– Новим корисницима који се примају у установе социјалне заштите, па и у прихватилишта, претходно се раде тестови на присуство ковида 19. Тестирање је организовано у сарадњи са здравственим установама. Корисници уопште не чекају а социјални радници су ти који их воде на тестирање које је бесплатно. По добијању негативног теста врши се пријем корисника у установу, али и поред тога морају да проводе један период у изолационим блоковима. Поносна сам на чињеницу да Прихватилиште за одрасла и стара лица није имало ниједног зараженог корисника – рекла је Станисављевићева.

Она је изјавила да је од почетка године било 109 пријема, а да је за 44 корисника пронађен трајни смештај.

– Апелујем на све суграђане да када виде да је некоме потребна помоћ, то одмах пријаве надлежним институцијама, јер је Град предузео све неопходне мере. Наша врата су свима отворена – закључила је Наташа Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојене важне иницијативе за именовање улица по значајним историјским и културним личностима

Следећа вест

Радојичић: Унапређујемо сарадњу Београда и Бањалуке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *