Весић: До 12 сати биће очишћене улице другог приоритета

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Све улице другог приоритета биће очишћене до 12 сати. Задовољан сам што смо показали да смо добро организован град и захвалан сам свим оним људима, њима око 3.500 који раде пуном паром како би наш град функционисао, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Према његовим речима, улице првог приоритета (1.900 километара), очишћене су јуче и нормално функционишу. 

– Желим да захвалим свим радницима, којих било више од 1.400 јуче, а три хиљаде њих је у недељу успело да омогући комуналним службама у Београду да функционишу – нагласио је заменик градоначелника. 

Како је навео, јутрос у 8 сати скраћене су три линије јавног превоза у граду и седам приградских линија. 

– Пустили смо 312 и 409, остаје да завршимо током дана 504 и очекујем да ћемо до краја дана имати све линије градског превоза на старим трасама. Што се тиче приградских линија, оне које су у вишим деловима града увек се скраћују за време великих снежних падавина и очекујемо да ће и оне бити пуштене у функцију – рекао је Весић.

Он је нагласио да је ЈКП „Зеленило – Београд” имало 592 интервенције, напоменувши да су 452 стабла пала на јавне површине, улице и тротоаре. 

– Одавно се није десило да је у једном дану због тежине снега пао толики број стабала, што је проузроковало велике проблеме. Пало је и 49 бандера, што јавне расвете, што ЕПС-а, тако да је била потребна велика координација свих градских служби, Електродистрибуције, Телекома Србије, ватрогасаца, Комуналне милиције – истакао је Весић.

Због најављених температура испод нуле, појачане су екипе које раде на санацији евентуалних кварова изазваних пуцањем водоводних цеви, нагласио је Весић. 

– Прешли смо на 24-часовно грејање како бисмо заштитили цеви, али и како би грађани у овом хладном периоду имали топле станове – рекао је заменик градоначелника и додао да су од јутрос почели да добијају грејање и грађани Обреновца.

Како је рекао, на територији Београда је снабдевање електричном енергијом углавном стабилно, дешавају се поједина искакања, али већих проблема није било.  

– Београд је положио велики испит и показао да заједничким напорима можемо добро да се организујемо – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Дани Срема, Баната и Бачке ове суботе на пијаци „Пaлилула”

Следећа вест

Усвојене важне иницијативе за именовање улица по значајним историјским и културним личностима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *