Никодијевић: Стабилно снабдевање струјом у Београду, потешкоће једино у Звечкој

Нема коментара Share:

15.12.2021.
Београд у овом тренутку има стабилно снабдевање струјом, а потешкоће услед великих снежних падавина су још једино у делу месне заједнице Звечка у Обреновцу, изјавио је данас председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је за Танјуг ТВ рекао да сваке године изнова слуша критике како снег увек изненади надлежне градске службе,те је и објаснио да Београд има довољан број екипа на терену када уследе овакве временске прилике.

– Не може све бити очишћено у истом тренутку, потребно је време да се очисте улице првог и другог реда, али за све то имамо припремљене екипе. Снабдевање струјом на територији Београда апсолутно је стабилно у овом тренутку и верујем да неће бити већих испада – нагласио је Никодијевић.

Каже да је у Београду нападало и до 40 метара снега у појединим деловима града, али да је престоница након 12 сати од почетка падавина почела да функционише.

– Ту су и „Градско зеленило”, „Градска чистоћа” и „Паркинг сервис”, све комуналне службе учествују у зимској служби и трудимо се да у најкраћем могућем року решимо проблеме који настају приликом таквих падавина – истакао је Никодијевић.

Он је додао да је у таквим околностима неопходно да грађани буду стрпљиви.

– Немогуће је да се очекује да ће све функционисати као и када нема падавина, али 70 хиљада километара су прешла возила „Београд-пута” чистећи улице – навео је Никодијевић.

Говорећи о сценарију попут оног који се догодио пре два дана када је камион пропао кроз асфалт, Никодијевић напомиње да се такве ситуације ретко дешавају у Београду и истакао да је екипа одмах изашла на терен.

– Проблем је у инфраструктури која је стара више од 50 година. Нажалост, од деведесетих до 2012. године није ништа уложено у ревитализацију тих система, негде су цеви старе и по 30, 40, 50 година. Очекивано је да се оне старије оштете у екстремним временским условима, али трудимо се да сваке године извршимо што већи број реконструкција наших система – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никола Никодијевић заказао за уторак 35. седницу Скупштине Града Београда

Следећа вест

На иницијативу фондације „Гнездо”, јелке с бусеном у сваком београдском вртићу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *