Новогодишњи карневал и Дечји новогодишњи концерт на Тргу републике

Нема коментара Share:

15.12.2021.
Дечји културни центар Београда, у оквиру манифестације „Београдска зима” Градске управе Града Београда и „Староградске зиме” Градске општине Стари град, осмислио је праву забаву за децу и њихове родитеље. 

Поред концерата, позоришних представа, карневала и креативних радионица, Дечји културни центар Београда осмислио је и новогодишњу песму за коју је снимљен музички спот у извођењу Зое Кида и Дечјег хора „Чаролија”. 

Дечја зимска чаролија кренула је новогодишњим караваном, који ће до 21. јануара обићи све београдске општине и први пут ће бити одржано 25 концерата и позоришних представа деци ван центра Београда – у Обреновцу, Лазаревцу, Сопоту, Младеновцу, Сурчину, Гроцкој, Барајеву, Чукарици, Раковици, Звездари, Вождовцу, Палилули, Земуну. Поред представе Дечјег културног центра Београда „Збуњени Деда Мраз”, на репертоару ће бити и представе позоришта „Пинокио”, док ће у музичком сегменту каравана учествовати солисти Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс и Зое Кида, уз пратњу школских хорова из рубних београдских општина у којима се програм одржава.

Централни догађаји одржаће се у четвртак, 16. децембра, у Кнез Михаиловој улици и на Тргу републике – Новогодишњи карневал и Дечји новогодишњи концерт. Карневалска новогодишња поворка, у којој ће учествовати деца из Предшколске установе „Дечји дани”, „Унца, унца бенд”, Деда Мразови, артисти на штулама и жонглери, кренуће у 11.30 часова од Делијске чесме у Кнез Михаиловој улици и кретаће се до бине која ће бити постављена код фонтане испред Културног центра Београда. Тачно у подне почиње концерт на којем ће најпознатије дечје хитове певати глумци, дечји хорови и музички извођачи – Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Сергеј Ћетковић, Светислав Буле Гонцић, Андрија Милошевић, Предраг Вуковић Пеђолино, Хор Дечјег културног центра Београд, Хор „Чаролија” и „Унца, унца бенд”. 

Деда Мраз и вилењаци зачиниће овај новогодишњи спектакл позивом деци Београда да напишу писмо Деда Мразу и убаце га у специјално направљено новогодишње Деда Мразово сандуче, које ће бити постављено поред украшене велике јелке у Кнез Михаиловој улици. Малишани који буду послали Деда Мразу писмо на овај начин, могу очекивати изненађење од београдског Деда Мраза. Познате личности и челници Града окачиће своје новогодишње жеље на специјално дизајнираној сцени.

За мале уметнике, Дечји културни центар Београд осмислио је и креативне радионице које ће се одржавати у Музеју примењене уметности 26. и 30. децембра и 2, 8. и 15. јануара. Деца ће имати прилику да учествују у радионици осликавања новогодишњих украса од глине, породичној радионици израде новогодишњих и божићних честитки и радионици израде украса за јелку од пластелина и тестенина.

Све детаљније информације о програмима могу се видети на сајту www.dkcb.rs. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд у бојама заставе Казахстана

Следећа вест

Део Бановог брда без грејања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *