Радојичић: Лазаревачке средње школе добијају нову салу за физичко васпитање

2 коментара Share:

16.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је данас у оквиру акције „Градоначелник код вас, вама на услузи” градску општину Лазаревац и том приликом обишао Средњу техничку школу и Гимназију које ће добити заједничку халу за физичко васпитање. Обиласку је присуствовао и председник општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима.

Радојичић је поручио да му је основна жеља да разговара са становницима и управом свих градских општина, како би још јасније били дефинисани проблеми суграђана који у њима живе, као и могући правци решавања тих проблема.

Он је изразио задовољство поновном посетом Лазаревцу и указао на значај изградње нове спортске сале за децу која ће обухватити ученике обе школе.

– После толико деценија, ове две средње школе у Лазаревцу имаће могућност да физичко васпитање спроводе у затвореном простору, у адекватним салама. Током протеклог боравка у Лазаревцу обећао сам да ћемо урадити све што је у нашој моћи да тај пројекат припремимо и реализујемо. Општина је припремила пројекат, а Град Београд је обезбедио средства. Ради се о објекту од 1.500 квадратних метара, чија је вредност 190 милиона динара без ПДВ-а, са различитим садржајима који ће обезбедити све потребне услове за бављење школским спортом. Верујем да ће процедура после Нове године брзо бити обављена, да ћемо наћи доброг извођача који ће на време и квалитетно реализовати пројекат – казао је градоначелник Београда.

Он је подсетио да је и он сам био ђак лазаревачке средње школе и да је сала и тада била веома потребна.

– Једна од мојих порука младим Лазаревчанима је да се баве спортом. Многи успешни људи из овог краја су се бавили спортом, а ја се сећам тих генерација и мислим да је важно вратити такву атмосферу. Верујем да ћемо изградњом овог објекта омогућити младим Лазаревчанима да се што више баве спортским активностима – рекао је Радојичић, изразивши наду да ће тај нови објекат на два нивоа, са свим потребним садржајима, бити изграђен у року од годину и по дана.

Градоначелник је подсетио и на проблем водоснабдевања и додао да је на Пештану  пре неколико дана почело да се ради на бушотинама.

– Имаћемо три бунара која ће лети обезбеђивати додатне количине воде и на тај начин ћемо решити проблем који се појављивао у прошлости. То је био проблем и када сам ја живео у Лазаревцу. Драго ми је да ћемо коначно успети да овим пројектом дамо свој допринос решавању тог проблема – казао је градоначелник.

Радојичић је истакао да ће Град Београд и Општина Лазаревац учинити све у својој моћи како би комунална предузећа на овој општини била што успешнија у пружању услуга грађанима.

– Верујем да ћемо заједнички наћи решење да комуналне службе још боље и рационалније обављају свој посао у Лазаревцу. У претходном периоду у Лазаревцу и околини је много тога урађено и чињеница је да се ради и да је наша обавеза да стално унапређујемо рад свих комуналних предузећа – казао је градоначелник.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је подсетио да је изградња фискултурне сале била једна од највећих жеља у систему лазаревачког образовања.

– У обе школе иде око 1.600 ђака, а физичко васпитање тренутно се обавља или напољу или у објектима спортске хале ЕПС-а. Одлазак и долазак деце одузима време за бављење физичким васпитањем и зато ће нови објекат у потпуности испунити своју сврху – рекао је Стевић, захваливши Граду Београду и републичким органима на разумевању и помоћи.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Седница Скупштине Града Београда у уторак, 21. децембра

Следећа вест

Никола Никодијевић заказао за уторак 35. седницу Скупштине Града Београда

2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *