Весић: Опрема у вредности од четири милиона динара за четири породилишта

Нема коментара Share:

17.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и директор „Паркинг сервиса” Андрија Чупковић присуствовали су данас потписивању уговора за донацију медицинске опреме породилиштима у оквиру овогодишњег циклуса акције „Беби паркинг место”. Како је том приликом подсетио Весић, ово је четврта година како се реализује ова акција и сваке године је све успешнија.

– Пре четири године донели смо одлуку да по угледу на „Ђачко паркинг место” направимо паркинг места и испред четири породилишта: „Народни фронт”, „Вишеградска”, „Звездара” и од ове године „Земун”. Сав приход се улаже у набавку опреме за породилишта, то јест у оно шта је њима потребно, како би били још боље опремљени. Ове године прикупљено је више од четири милиона динара – скоро тридесет хиљада евра прихода на тим паркинг местима – казао је Весић. 

Весић је поручио да ће се наставити са оваквим радом, како би „Паркинг сервис” као друштвено одговорна компанија и Град Београд додатно помогли ове здравствене установе, иако оне нису у надлежности града. 

Заменик градоначелника је захвалио „Паркинг сервису” на овој акцији, као и свим учесницима.

– Ово показује како заједно можемо да урадимо добре ствари за наш град – нагласио је Весић.

Он је подсетио и то да је више од тридесет школа укључено у акцију „Ђачко паркинг место”, те да се новац прикупљен на овај начин улаже у ове школе. 

Чупковић је истакао да је „Паркинг сервис” веома поносан на ове две акције, али и на реконструисане гараже у Београду које су на европском нивоу, а неке чак и изнад тог нивоа попут гараже на Обилићевом венцу. Он је захвалио Граду Београду на великој подршци.

– Акција „Беби паркинг место” постаје традиционална и што је веома важно, из године у годину правимо мали помак у позитивном смеру. Осим ђачких и беби паркинг места, у гаражама постоје посебно обележена породична паркинг места. Породицама које добију дете одобравамо тридесет сати бесплатног паркирања у зонама. Трудимо се као друштвено одговорно предузеће да што више помогнемо у том сегменту здравства – казао је Чупковић.  

Опрема за породилишта купљена је новцем од плаћања паркирања на 24 посебно обележена беби паркинг места, која се налазе испред породилишта ГАК „Народни фронт”, Клинике за гинекологију и акушерство КЦС, Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара” и Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун”. По шест беби паркинг места налази се испред сваког од ових породилишта.

На данашњем свечаном уручењу, Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара” добила је хируршки инструментаријум и контејнер за стерилизацију, ГАК „Народни фронт” вакуум екстрактор сет и центрифугу хематокрита, Клиника за гинекологију и акушерство КЦС седам механичких болничких кревета за општу негу, са четвороделном плочом за лежање са антидекубиталним душеком и шест ноћних ормарића за пацијенте, а КБЦ „Земун” радиохируршки апарат са додатном опремом и медицинску ЛЕД лампу на стативу. Уговоре о донацији данас су потписали проф. др Жељко Миковић, в. д. директора ГАК „Народни фронт”, проф. др Петар Сворцан, в. д. директора КБЦ „Звездара”, проф. др Александар Стефановић, директор Клинике за гинекологију и акушерство КЦС и прим. др сц. мед. Томислав Стефановић, управник Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун”. Директори и представници ових клиника указали су на велики напор државе да се улаже у здравство и здравствене установе, затим су најавили нове реконструкције и изразили захвалност за сву опрему коју је обезбедио „Паркинг сервис”. 

Кроз акцију „Беби паркинг место”, од 2017. године „Паркинг сервис” донирањем медицинске опреме побољшава услове рада београдских породилишта. Опрема се купује новцем од плаћања паркирања на посебно обележеним беби паркинг местима. „Паркинг сервис” сваке године анкетира породилишта обухваћена овом хуманом акцијом о њиховим потребама и набавља опрему која им је неопходна.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Ширењем станица Комуналне милиције поштоваће се комунални ред на целој територији града

Следећа вест

Седница Скупштине Града Београда у уторак, 21. децембра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *