Сваки вртић у Београду добио јелку од заменика градоначелника

Нема коментара Share:

20.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и чланица Градског већа Тања Поповић посетили су данас вртић „Петлић” на Новом Београду где су, у оквиру акције Фонда за децу и младе „Гнездо”, донирали малишанима јелку са бусеном и потом је с децом окитили за Нову годину.  

Весић је истакао да ће у оквиру акције Фонда „Гнездо” за сваку предшколску установу у престоници бити поклоњено 307 јелки са бусеном. 

– Поента је да деца за Нову годину оките јелку а потом је уз помоћ „Зеленила” пресаде у двориште вртића. Деца ће их заливати и чувати и тако од малих ногу научити како се чува животна средина – казао је заменик градоначелника. 

Он је истакао да је данас у истом вртићу на Новом Београду пресађено одрасло стабло кугластог багрема. 

– Стабло је пресађено специјалном машином за пресађивање одраслих форми стабала, популарним „Садишом”. Само током јесени смо на овај начин пресадили и спасили 105 одраслих стабала. Куповином ове машине Град Београд ће на хиљаде стабала спасити и тако знатно допринети очувању животне средине – рекао је Весић. 

Чланица Градског већа и директорка Фонда за децу и младе Београда Тања Поповић је истакла да је акција донирања 307 јелки са бусеном отпочела прошле седмице. Поновила је да ће све предшколске установе у престоници добити своје дрво. 

Срећна сам када видим да смо обрадовали наше најмлађе суграђане, истакла је Поповићева и позвала друштвено одговорне компаније да се прикључе будућим акцијама Фондације „Гнездо”. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд реконструисао фасаду зграде Привредног суда

Следећа вест

Радојичић: Три основна правца развоја Београда – екологија, дигитализација и улагања у младе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *