Декоративно осветљење здања Привредног суда

Нема коментара Share:

21.12.2021.
Последња фаза обимне реконструкције фасаде здања Привредног суда – унапређење инсталације декоративног осветљења, окончана је, а посао су обавиле екипе ЈКП „Јавно осветљење”. Како је саопштено из овог предузећа, циљ идејног решења архитектонског осветљења јесте истицање монументалности објекта, као и детаља на самом објекту. Реализација те замисли је спроведена осветљењем вертикалних кула са ребрастим елементима на бочним ризалтима фасада. Тимпанон на главном улазу и прозорска окна су дискретно акцентована светиљкама које су естетски и обликовно специјализоване за ту намену, док су истим истакнута фасадна платна последње етаже као и завршни венац. 

Упркос изазову реализовања визуелне симетрије без великих контраста услед промене нагиба коте терена, постигнут је известан баланс уједначеном темепературом боје извора светлости. Композиција је реализована уз помоћ 268 рефлектора са ЛЕД изворима светлости.

Имајући на уму видљивост овог значајног привредно-историјског објекта из ближе и даље перспективе, извесно је да ће на овај начин постати важан детаљ у ноћној визури Београда, наведено је у саопштењу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Делови Новог Београда и Раковице у четвртак без воде

Следећа вест

Весић: Петсто година постојања Јеврејске општине Београд доказ нераскидивих веза српског и јеврејског народа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *