Наставља се са обновом школа

Нема коментара Share:

21.12.2021.
Буџет Града Београда за образовање и дечју заштиту за 2022. годину је развојни и инвестициони и представља наставак вишегодишњег тренда раста улагања у један од најважнијих сектора за сваки град, оценио је данас на седници Скупштине града Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Он је истакао да је у наредној години за образовање и дечју заштиту планиран буџет у износу од 25 милијарди динара, што је на истом нивоу као и ове године.

– Већ две године заредом буџет за образовање премашује 200 милиона евра и то су историјски износи за Град Београд, с обзиром на то да је 2012. године буџет за овај изузетно важан сектор износио тек око 87 милиона евра – рекао је Гак обраћајући се одборницима.

Гак је након седнице на којој је изгласан буџет Града Београда за 2022. годину поручио и да је најважнија инвестиција у сектору образовања протекле године била потпуна реконструкција Земунске гимназије, те да се са великим улагањима и обновама наставља.

– Настављамо започети инвестициони талас у образовним установама, ове године најзначајнија инвестиција биће реконструкција Девете гимназије – рекао је Гак.

Он је додао да ће осим тога започети радови на санацији и реконструкцији још десет школа, приближне вредности од 600 милиона динара ,те да су спремни пројекти и за комплетне реконструкције још пет школа – ОШ „Свети Сава”, ОШ „Владислав Рибникар”, Трговачка шлола „Стари град”, Спортска гимназија, Гимназија Младеновац.

– Ово су године када је Град Београд показао како се заиста брине о деци и тим темпом намеравамо да наставимо док не обновимо све школе – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одређене акустичне зоне Београда

Следећа вест

Измена у систему Бг воза на линији Лазаревац – Овча – Лазаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *