Одређене акустичне зоне Београда

Нема коментара Share:

21.12.2021.
Скупштина града усвојила је Одлуку о одређивању акустичних зона у Београду. Заменик градоначелника Горан Весић подсетио да је усвојен нови закон о буци који ће, према његовим речима, ставити тачку на тај проблем на територији Београда.

– Да бисмо спровели Закон о буци, потребно је да завршимо акустично зонирање града. Тај посао је трајао дуже од годину дана. Утврђени су сви извори буке и одређене су тачне граничне вредности извора буке за сваку акустичну зону. Цео поступак је морао да се уради системски и овај документ је последњи у спровођењу новог закона о буци – указао је Весић.

Он је подсетио да је нови закон омогућио комуналној милицији да мери извор буке на лицу места.

– Нови закон ће омогућити да комунални милиционари измере буку са мерачима буке на лицу места, да наплаћују казне или затворе објекат за који се установи да је извор непрописне буке. Овај закон ће омогућити рад угоститељским објектима, али и заштитити грађане који су немали број година трпели терор. Зато смо и стали на страну грађана – навео је Весић.

Он је истакао да се овај закон не односи само на спровођење мера против угоститељских објеката, већ да ће истим моћи да буду кажњени и надлежни у индуструјским објектима.

– На пример, и надлежни који управљају путевима могу да буду кажњени по новом закону ако неки ауто-пут не буде имао спроведене мере заштите од буке  – подсетио је заменик градоначелника.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани приход свих градских предузећа око 910 милиона евра

Следећа вест

Наставља се са обновом школа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *