Промењени оснивачки акти тридесет установа културе и усвојен Меморандум о сарадњи Београда и Атине

Нема коментара Share:

21.12.2021.
Одборници су данас усвојили предлоге одлука о изменама и допунама одлука о промени оснивачких аката тридесет установа културе којима је оснивач Град Београд.

Како је прецизирао градски секретар за културу Иван Карл, разлози за њихово доношење садржани су у потреби усклађивања оснивачких аката културних установа чији је оснивач Град Београд са Законом о изменама и допунама Закона о култури, Законом о изменама Закона о библиотечкој и информационој делатности, Законом о архивској грађи и архивској делатности и Законом о музејској делатности. 

– Наведеним законима, између осталог, прописана је обавеза установа културе да оснивачу доставе финансијски план за наредну годину, са пројекцијама за наредне две године. Обавеза Управног одбора установе је да за расписивање и спровођење јавног конкурса за именовање директора установе културе претходно прибави сагласност оснивача. Измена се односи и на чињеницу да Управни одбор од сада има пет чланова, а повећан је и проценат мање заступљеног пола у одбору сваке установе – навео је Карл. 

На данашњој седници усвојен је и Меморандум о сарадњи Града Београда и Града Атине.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Буџет града резултат досадашње добре политике

Следећа вест

Почиње новогодишња чаролија на београдским пијацама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *