Радојичић: Поштовати мере Кризног штаба и током славља

Нема коментара Share:

21.12.2021.
Успели смо да ставимо епидемију под контролу, али морамо имати у виду да се нови сој вируса корона веома брзо шири у многим земљама, те због тога и ми морамо бити додатно опрезни. Припреме за прославу Нове године трају, али, као и увек, Град Београд ће поштовати одлуке републичког Кризног штаба када је реч о мерама, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Курир.

– Ризик од заражавања на отвореном простору је много мањи него што је у затвореном простору и сматрам да на отвореном простору можемо да организујемо дочек Нове године. Када је реч о боравку у затвореним просторима, морамо се придржавати мера које је прописао републички Кризни штаб. Верујем да ћемо наћи заједничко решење. На Тргу републике ће бити одржан Новогодишњи концерт, баш као и новогодишњи музички програм „Београда на води”, уз поштовање свих прописаних мера – казао је Радојичић.

Говорећи о имунизацији, градоначелник је указао на чињеницу да је у Београду процентуално највише вакцинисаних грађана у односу на остале градове у земљи, 63,5 одсто, и апеловао на остале суграђане који се још увек нису вакцинисали да то што пре учине и тако смање ризик од заражавања и за себе и за друге.

Говорећи о енергетској ситуацији у Београду, Радојичић је истакао да је ситуација стабилна када је реч о снабдевању електричном и топлотном енергијом.

Градоначелник је рекао да су током снежних падавина комуналне службе радиле у пуном капацитету како би град што боље функционисао, те да саобраћајнице првог реда морају бити проходне за четири сата од престанка падавина.

– Свуда у свету је тако, најважније је брзо реаговати. У периоду великих снежних падавина било је 1.500 радника комуналних предузећа на терену сваког дана. ЈКП „Зеленило – Београд” примило је до сада 223 пријаве за причињену штету. Свака штета која је настала као последица пада дрвета које се налази на јавној зеленој површини и у надлежности је овог предузећа биће надокнађена – казао је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је на данашњој седници Скупштине града изгласан градски буџет који износи 160,3 милијарде динара.

– Реч је о развојном и избалансираном буџету који ће нам омогућити да даље развијамо Београд. Њиме су обухваћени бројни развојни пројекти у области инфраструктуре, социјалне заштите, путне инфраструктуре, екологије, здравства, образовања, културе и многих других. Ја сам поносан на оно што смо урадили. Много стручњака је било укључено у израду буџета, добили смо важне сугестије суграђана које су узете у обзир и заиста сам задовољан таквим начином партиципације – закључио је градоначелник Радојичић, још једном апелујући на суграђане да вакцинацијом заштите себе и друге.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Режим јавног превоза током извођења радова на терминусу „Миријево 4”

Следећа вест

Радојичић: Буџет града резултат досадашње добре политике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *