Радојичић: Град Београд се припрема за безбедан дочек Нове године на отвореном, спремни смо за све сценарије, пратимо одлуке Кризног штаба

Нема коментара Share:

23.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је изјавио да се Град Београд припрема за безбедан дочек Нове године на отвореном, али и за различите сценарије у случају побољшања или погоршања епимедијске ситуације.

Град Београд ће, као и увек, поштовати одлуке републичког Кризног штаба о томе да ли се дочекује Нова година и под којим условима, истакао је градоначелник за РТС.

Он је констатовао да је епидемија у овом делу Европе у паду, као и да се мора пратити динамика промене епидемијске ситуације.

– Разумем забринутост епидемиолога, али верујем да они не сматрају да у свакој фази пандемије морамо бити потпуно изоловани. Наглашавам да је Град Београд спреман за сваки сценарио. Сматрам да је на отвореном мањи ризик од заразе, као и да је у овој фази пандемије могуће организовати дочек – назначио је Радојичић и додао да је Град за дочек обезбедио 50.000 маски.

Градоначелник се осврнуо и на усвајање градског буџета за 2022. годину, те истакао да су у њему, између осталог, намењена још већа средства за подршку рањивим социјалним групама, као и за наставак пронаталитетне политике.

– За породиље и труднице од 2013. до 2020. године издвојено је 15,7 милиона евра на нивоу Града. Сваке наредне године смо издвајали око 10 одсто више. На последњој седници Скупштине града донета је одлука о додели додатних 40.000 динара једнократно, за четврторођено дете, док смо прошле године определили средства од 30 милиона динара за парове са секундарним стерилитетом. На тај начин је 60 парова у Београду добило шансу да се по други пут остваре као родитељи. Обезбеђена су средства и за додатних 30 парова који желе друго дете, а којима је притом дијагностикован секундарни стерилитет – казао је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић потписао уговор са ЕБРД-ом: Београђани добијају нову зграду Хитне помоћи

Следећа вест

Потписан Споразум о подршци културних програма са компанијом „Лукоил”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *