Наставља се подела плавих канти за рециклажу у Сурчину

Нема коментара Share:

24.12.2021.
ЈКП „Градска чистоћа” наставља поделу плавих ПВЦ канти за домаћинства на територији ГО Сурчин 25. и 26. децембра, саопштено је из овог предузећа.

У наредном периоду око шест хиљада домаћинстава у овој градској општини постаће власници канти намењених одлагању рециклабила, као и део рециклажне мреже која се оваквим акцијама свакодневно шири у Београду. 

До сада су плаве канте достављене за 1.600 домаћинстава у Сурчину, а током предстојеће периода планира се обухват још 1.200 домаћинстава. Акција се наставља и наредних викенда док свих шест хиљада домаћинстава не добију своју канту. 

У овом делу Београда домаћинства већ поседују зелену канту за одлагање класичног комуналног отпада, а поделом и плавих канти за одлагање рециклабила, суграђани из Сурчина ће моћи на једноставан и ефикасан начин да се прикључе систему рециклаже. 

Током уручења канти, које ће бити обављено од 8 до 14 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватни посед. 

Они који не буду у могућности да преузму канте током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа” Земун, како би преузели канте за своје домаћинство.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић честитао Божић верницима који га славе по грегоријанском календару

Следећа вест

Градоначелник Зоран Радојичић честитао Бадњи дан и Божић надбискупу Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који празник славе поштујући грегоријански календар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *