Радојичић: Обезбеђено 1.000 пакетића за малишане београдских вртића из породица слабијег материјалног положаја

Нема коментара Share:

24.12.2021.
Традиционална хуманитарна акција „Новогодишња кутија”, у оквиру које је ове године обезбеђено 1.000 пакетића за децу београдских вртића из породица слабијег материјалног положаја, одржана је данас у централном холу Старог двора.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић истакао је значај одржавања акције, посебно у периоду пандемије вируса корона. Он је нагласио да Град Београд преко градског Секретаријата за образовање и дечију заштиту од 2009. године, заједно са друштвено одговорним компанијама партнерима, банком Credit Agricole, једним од оснивача, хуманитарном организацијом Банка хране, од прошле године компанијом Dexy Co, а од ове године и компанијама Вулкан и Службени гласник, додељује новогодишње пакетиће малишанима београдских вртића. 

– Ближе се новогодишњи празници и период даривања. Велико ми је задовољство да Град Београд преко свог Секретаријата за образовање и дечију заштиту, заједно са компанијама партнерима, и ове године мисли на малишане београдских вртића из породица слабијег материјалног положаја. Хвала свима који су учествовали на препознавању потребе и истрајности у овом пројекту са традицијом дугом 13 година, у оквиру које је до сад подељено преко 16.000 новогодишњих пакетића. Ове године ће бити подељено 1.000 пакетића у свих 17 предшколских установа. Радујем се да смо и у овим околностима успели да заједнички реализујемо овај диван пројекат. Надам се да ћемо у наредним годинама успети да обрадујемо још већи број деце – казао је градоначелник.

Радојичић је истакао да Град Београд води одговорну политику у области образовања и дечје заштите. 

– Иза нас је успешна година – наставили смо да градимо вртиће, обнављамо школе, ширимо капацитете у предшколским установама, а најважније је то да вртиће одржимо безбедним за боравак деце и у овим временима, уз велики напор и посвећеност свих запослених. Буџет Града Београда за образовање и дечју заштиту за 2022. годину је развојан и инвестициони и представља наставак вишегодишњег тренда раста улагања у један од најважнијих сектора за сваки град. За наредну годину буџет Секретаријата за образовање и дечју заштиту износи 25 милијарди динара. Настављамо започети инвестициони талас у образовним установама. У 2022. години реконструисаћемо Девету београдску гимназију, за шта је опредељено више од 400 милиона динара. Такође је обезбеђено и преко 600 милиона динара за реконструкцију 10 школа, са жељом да из године у годину унапређујемо услове образовања наше деце. Ово су године када је Град Београд показао како се заиста брине о деци и тим темпом намеравамо да наставимо док не обновимо све школе – истакао је градоначелник и честитао Београђанима, а посебно деци предстојеће празнике.

Ђанлука Борели, председник Извршног одбор Credit Agricole Србије и један од иницијатора ове акције, изјавио је да је жеља запослених да компанија буде корисна како за клијенте тако и за цело за друштво. 

– Дубоко верујем да је давати, а не тражити ништа заузврат, највећа људска вредност. У овом случају верујем да ћемо заузврат добити осмехе 1.000 дечака и девојчица и то је наш највећи божићни поклон – нагласио је Борели. 

Ивана Пећић из Dexy Co компаније је истакла да је част бити већ две године део ове лепе хуманитарне акције која доноси празничну чаролију тамо где је она најпотребнија, те да је основни задатак и мисија компаније да учини наше малишане срећним а нарочито у овом празничном периоду.

Лука Станковић из компаније Вулкан рекао је да од свог оснивања компанија води рачуна и негује традиционалне вредности и квалитет, посебно када је реч о најмлађим читаоцима, те да су као друштвено одговорна компанија овом приликом донирали малишанима 1.000 књига.

Догађају су присуствовали градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, као и представници партнера Службеног гласника и Банке хране. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Уводимо систем јавних бицикала за квалитетнији живот Београђана

Следећа вест

Промена режима рада јавног превоза у Улици Димитрија Туцовића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *