Радојичић: Следеће године у Београду европски Форум урбаног шумарства

Нема коментара Share:

24.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић гостовао је у емисији „На три воде” на Радију Београд 2 заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, градоначелницом Ниша Драганом Сотировски и градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем. Разговарало се о актуелним темама које су обележиле годину иза нас и плановима за годину која долази.

– Једна од тема која је од велике важности за Град јесте екологија. Следеће године у мају имаћемо велики европски Форум урбаног шумарства и врло сам поносан што смо се изборили да доведемо светске стручњаке из те области у Београд, са којима ћемо моћи да се договоримо како да додатно унапредимо животну средину. У претходном периоду урадили смо много акција озелењавања нашег града, које су само један аспект унапређења заштите животне средине. У наредном периоду ћемо наставити да радимо још више на овом пољу – рекао је Радојичић.

Градоначелник је приликом гостовања истакао да је годину за нама обележила пандемија вируса корона, али да је Београд упркос свим изазовима успео да остане инвестициони центар региона, да својим грађанима пружи садржајан и квалитетан културан живот, остане отворен за туристе и настави да се гради и развија.

– Развој и улагање у културу је једна од важних ставки у буџету планираном за наредну годину. Укупно 6,6 милијарди динара је опредељено у буџету за развој културе, а неке од инвестиција које се планирају јесу реконструкције Музеја града Београда и Позоришта „Дадов”, улагање у Југословенско драмско позориште, Позориште „Бошко Буха”, али и многи други пројекти. Нагласио бих да смо у претходном периоду успели да нађемо модус како да одржимо велике културне манифестације у граду уз поштовање свих епидемијских мера, што се показало веома успешним и важним, као и то да су сви запослени у овој области имали редовна примања, упркос свим проблемима који су утицали на културу широм света – истакао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је приликом гостовања свим грађанима који по грегоријанском календару данас прослављају Бадњи дан честитао и пожелио срећан Божић и предстојеће празнике, а колегама градоначелницима и становницима њихових градова пожелео је здравље и срећу у новој години и срећне предстојеће празнике.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Градимо десет километара водоводне мреже у Великом пољу у Обреновцу

Следећа вест

Радојичић потписао уговор са ЕБРД-ом: Београђани добијају нову зграду Хитне помоћи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *