Подељени новогодишњи пакетићи у Сигурној кући

Нема коментара Share:

27.12.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и министарка заштите животне средине и председница Савета за родну равноправност Града Београда Ирена Вујовић обишле су данас Сигурну кућу где су деци уручиле новогодишње пакетиће. Истовремено, мајкама и корисницама Сигурне куће компанија „Дунав осигурање” уручила је корисницама „Лили” новчане ваучере за набавку козметике и средстава за хигијену.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да ће Град Београд и 2022. године наставити да води одговорну социјалну политику и помагати онима  којима је помоћ најпотребнија.

– Жртве насиља у породици и кориснице Сигурне куће свакако су наш приоритет када је у питању помоћ и подршка. Зато је и буџет града такав да се ниједно социјално давање неће умањити већ ће нека бити чак и повећана. Важно је да се сва давања исплаћују на време и без кашњења јер једино тако можемо да пружимо континуитет услуге и сигурност корисницима. Данас смо заједнички са председницом Савета за родну равноправност Града Београда Иреном Вујовић и директорком „Дунав осигурања” разговарали и о пројекту социјалног становања за жртве насиља у породици које су кориснице Сигурне куће који ћемо започети 2022. године – истакла је Наташа Станисављевић.

Министарка заштите животне средине и председница Савета за родну равноправност Града Београда Ирена Вујовић истакла је да је поред поделе пакетића и ваучера сврха данашње посете била и да се кориснице Сигурне куће још једном увере у залагање друштва за нулту толеранцију за насиље над женама као и за њихово економско оснаживање.

– Економско оснаживање је веома важно за кориснице Сигурне куће јер тако стичу услове да напусте Сигурну кућу и живе самостално. Весна Станојевић води ову институцију већ веома дуго, чланица је Савета за родну равноправност, увек има конструктивне идеје и ми ћемо се трудити да сви заједно учествујемо у њиховој реализацији, попут идеје о социјалном становању за жене које су жртве насиља. Компанија „Дунав осигурање” је такође наш дугогодишњи партнер и желимо да им се захвалимо што су корисницама данас уручили „Лили” поклон-ваучере за набавку козметике и хигијенских средстава и који ће се трудити да и у идућој години запосле ове жене, баш као што су то чинили и претходних година. Охрабрујуће је да у акцији учествује пуно друштвено одговорних компанија, факултета који нуде додатно образовање и других институција што говори да је је свест о њиховим проблемима подигнута и тако им поручено да нису саме – рекла је министарка Вујовић, истакавши да ће Савет за родну равноправност Града Београда наставити и даље да ради и пружа помоћ друштвено најрањивијим.

Председница Извршног одбора компаније „Дунав осигурање” Ивана Соковић је изразила велико задовољство што ова компанија може да помогне женама у Сигурној кући.

– До сада је компанија запослила три жене, а ове године смо обезбедили вредносне ваучере за све жене из Сигурне куће за куповину у „Лили” дрогеријама. Поред тога свим женама  смо поклонили полисе добровољног здраственог осигурања како би показали да водимо рачуна о њиховом здрављу.Такође, компанија је обезбедила и пакетиће за све штићенике Сигурне куће – рекла је Соковић.

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић је нагласила  значај ове посете јер то показује да друштво брине о женама жртвама насиља и изразила уверење да ће 2022. година бити година препорода по том питању и да ће животи ових жена бити другачији.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радно време пијаца у дане новогодишњих и божићних празника

Следећа вест

Планирани радови ЈКП „Зеленило – Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *