Уручени пакетићи за децу из Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом

Нема коментара Share:

27.12.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и члан Већа Градске општине Нови Београд Марко Антић обишли су данас  Београдског удружење за помоћ особама са аутизмом и том приликом поделили пакетиће за сву децу из овог удружења. 

– Град Београд препознаје проблеме са којима се сусрећу особе са аутизмом, те стога настојимо као  друштво да пружимо  подршку разноврсним програмима,  развијамо  услуге и одговарајуће сервисе који у значајној мери могу унапредити квалитет живота особа са аутизмом. Данас смо уручили пакетиће за сву децу која су чланови овог удружења – рекла је наташа Станисављевић.

Она је прецизирала да Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом основано је 2005. године  и има око 300 чланова. Како је навела, у оквиру Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, чији је оснивач Град Београд, јединствене установе социјалне заштите која у свом саставу има мрежу 15 дневних боравака за децу и омладину са сметњама у развоју, збрињавају се и особе са аутизмом. Тренутно услугу користи 171 особа са аутизмом, а услугу лични пратилац детета користи 398 деце са аутизмом.

Секретаријат за социјалну заштиту се залаже за доступност одговарајућих услуга и сервиса које на дневном нивоу представљају значајну подршку популацији особа са инвалидитетом. 

Члан већа Градске општине Нови Београд Марко Антић истакао је да се ова општина увек трудила да буде на услузи свим грађанима, поготово деци са посебним потребама и оболелој деци од аутизма. 

– У 2022. години ћемо као и до сада наставити са одговорном социјалном политиком усмереном ка унапређењу права особа са инвалидитетом  кроз развијање  постојећих права и услуга, али и проширења појединих услуга. У сарадњи са референтним институцијама наставићемо да обезбеђујемо приступачност јавних објеката, јавних површина, саобраћајне инфраструктуре, информација и комунуникација, као и услуга намењених популацији особа са инвалидитетом, јер је то неопходан услов за остваривање свих права која на једнак начин припадају свим нашим грађанима, закључила је градска секретарка за социјалну заштиту.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Земуну почела новогодишња радост

Следећа вест

Рок бендови на Тргу Николе Пашића 29. и 30. децембра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *