Посета и уручивање спортске опреме школама на Косову и Метохији у Косовској Митровици

Нема коментара Share:

28.12.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић и представници београдског Спортског удружења „Спорт старс” поделили су у Косовској Митровици спортске реквизите основним школама на Косову и Метохији.

– Захваљујући сарадњи компаније НИС и Спортског удружења „Спорт старс”, уз посредовање Канцеларије за Косово и Метохију, подељена је спортска опрема за 18 школа у 10 општина на Косову и Метохији – рекао је Младеновић.

Он је додао да су подељени столови за стони тенис, рукометни голови, кошеви, табле, лопте за све спортове и друга спортска опрема. Спортски реквизити подељени су школама у општинама Гњилане, Витина, Ново Брдо, Косовска Каменица, Липљан, Обилић, Србица, Вучитрн, Пећ-Гораждевац и Исток-Осојане.

Том приликом Младеновић је захвалио компанији НИС и Спортском удружењу „Спорт старс” на организацији ове веома значајне донације и истакао да је управо ово један од најбољих начина да деца добију боље услове за бављење спортом. 

– Одрастајући у изузетно тешким условима са сталним притисцима и претњама, школе су те сигурне оазе где деца имају могућност да уче, да се друже и наравно да се баве спортом. Зато улагање у њихово образовање а посебно усмеравање на бављење спортом представља гарант да ћемо имати снажне и добре људе који ће остати и опстати на својим вековним огњиштима – нагласио је Младеновић у обраћању директорима и секретарима школа.

Он је, честитајући предстојеће божићне и новогодишње празнике, пожелео свим ученицима и професорима на Косову и Метохији пре свега здравље и пуно снаге и вере у предстојећем периоду.

Истовремено, поред спортске опреме, подељено је и преко 100 новогодишњих пакетића за најмлађе као донација Ученичког дома „Патријарх Павле” из Београда.

Донације су подељене основним школама „Доситеј Обрадовић” Партеш, „Миладин Поповић” Пасјане, „Петар Петровић Његош” Г. Кусце, „Марко Рајковић” Врбовац, „Миладин Поповић” Бостане, „9. мај” Кололеч, „Трајко Перић” В. Ропотово, „Вељко Дугошевић” Ранилуг, „Владимир Назор”, „Кнез Лазар” Доња Гуштерица, „Вук Караџић” Лепина, „Браћа Аксић”, „Бранко Радичевић” Обилић, „Милун Јакшић”, „21 новембар” Гојбуља, „Вук Караџић” Прилужје, „Јанко Јовићевић” и „Радош Тошић” Осојане.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Пола милиона Београђана вакцинисано трећом дозом

Следећа вест

Обележено 50 година „Паркинг сервиса”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *