Почело уклањање објекта у Улици Милана Узелца у Земуну

Нема коментара Share:

29.12.2021.
По налогу Секретаријата за инспекцијске послове Града Београдa, Градска грађевинска инспекција је издала решење о уклањању објекта који се налази у Улици Милана Узелца у склопу комплекса бивше фабрике „Импа”. Градска секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић је изјавила да се ради о бесправно изграђеном објекту чије уклањање је почело данас. 

– Након што је инспекција добила већи број пријава забринутих грађана да је дошло до нагињања фасадног зида, одмах је извршен хитан ванредни инспекцијски надзор којим је утврђено да је на објекту дошло до урушавања крова. Кров је повукао зид који је кренуо да се нагиње ка унутрашњем делу објекта. Инспекција је одмах реаговала и позвала надлежне службе да предузму мере ради обезбеђења објекта, а рушење је заказано по хитном поступку. Такође, након увида у катастар непокретности утврдили смо да се ради о бесправно изграђеном објекту који се налази на парцели у власништву Републике Србије – рекла је Божовићева.

Она је истакла да очекује да ће у току сутрашњег дана бити готово рушење зида, како објекат не би представљао опасност по безбедност саобраћаја и људи. Секретаријат ће накнадно, према њеним речима, обавестити јавност о трошковима уклањања објекта.

Када је реч о сличним примерима, она је навела неколико где је била угрожена безбедност грађана и институција због бесправне градње.

– Имали смо пример када је био угрожен Музеј на Старом граду, затим у Лозничкој улици је била ископана велика јама где је раније инвеститор започео па напустио радове, као и пример где је комшија бесправно изградио зид код прозора дневног боравка свог комшије. На те многобројне пријаве грађана, где сматрају да им је угрожена безбедност, трудимо се да реагујемо по хитном поступку јер је приоритет у нашем поступању заштита безбедности грађана и јавног интереса – закључила је Соња Божовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поново се успоставља тролејбуска линија 19

Следећа вест

Новогодишњи пакетићи за најмлађе Земунце

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *