Весић: Пола милиона Београђана вакцинисано трећом дозом

Нема коментара Share:

29.12.2021.
Око 500.000 Београђана до сада је вакцинисано трећом дозом против вируса корона, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Према подацима Завода за јавно здравље, како је прецизирао, у Београду је 62,99 одсто пунолетних грађана који су вакцинисани првом дозом, 61,50 одсто је ревакцинисано, а бустер дозу је примило 36,12 одсто. 

– Показујемо да смо одговорна локална самоуправа. На 500.000 вакцинисаних можемо додати људе који су се у последњих месец дана вакцинисали првом дозом, ревакцинисали и прележали корону, тако да је око 700-800 хиљада људи у Београду заштићено – рекао је Весић за Танјуг.

Београд ће наставити да отвара пунктове за вакцинацију у наредном периоду, истакао је он и додао да је један од циљева да у шопинг центрима за време новогодишњих празника, када је велика концентрација људи, грађани имају могућности да се вакцинишу. 

– Уочи концерта за Нову годину, испред Скупштине града биће постављени пунктови за антигенско тестирање, тако да ће људи који желе да буду на концерту или да иду негде даље на журку моћи да се тестирају – навео је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена појединих линија јавног превоза због манифестације „Belgrade rock”

Следећа вест

Посета и уручивање спортске опреме школама на Косову и Метохији у Косовској Митровици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *