У центру града свечано отворена манифестација „Улица отвореног срца“

Нема коментара Share:

01.01.2022.
Градоначелник Београда проф. Др Зоран Радојичић и председник градске Скупштине Никола Никодијевић, у друштву председника Скупштине Србије Ивице Дачића, свечано су у Светогорској улици отворили традиционалну новогодишњу манифестацију „Улица отвореног срца“.

Градоначелник Радојичић је присутнима и свим суграђанима пожелео срећну Нову годину и подсетио да идеја о оваквој манифестацији постоји још од 60-их година прошлог века.

– Манифестација је постала званична 1988. године и данас иза себе већ има дугу традицију. Београд је синоћњим дочеком испред Скупштине, као и спектаклом који је уприличен у „Београду на води“, показао да је савремен и модеран град, лидер у овом делу Европе. Са друге стране, манифестацијама попут „Улице отвореног срца“ показујемо да водимо рачуна и о традицији. Када се на једном месту „нађу“ уметност и хуманост, као и традиција коју су уметници у оквиру „Улице отвореног срца“ годинама развијали, онда добијемо сјајну слику и поруку коју шаљемо у свет – рекао је Радојичић.

Према његовим речима, хуманитарни карактер ове манифестације није изостао ни данас.

– Куповином кловновских носића обезбеђујемо новчану помоћ за болесну децу. Знам колико пута су кловнови својим доласком у болницу у Тиршовој обрадовали малишане и олакшали им боравак у болници. Изузетно сам задовољан чињеницом да пројекат „Тиршова 2“ напредује и да ћемо на тај начин деци обезбедити још боље услове за лечење и боравак у болници. Сви заједно смо ту да деци дамо што већу подршку – рекао је Радојичић.

Председник Скупштине Србије, Ивица Дачић, поздравио је присутне и свима, посебно најмлађима, пожелео срећне новогодишње празнике. 

– Први јануар је дан када имамо пуно разлога да гледамо у будућност. Желим да деца не буду само будућност, већ и садашњост  – поручио је Дачић. 

Никодијевић је захвалио свим Београђанима који су и овог 1. јануара традиционално, са породицама, посетили „Улицу отвореног срца“

– Ово је вероватно једно од највеселијих места које данас можемо да посетимо. У питању је традиција која у Београду траје деценијама и сигуран сам да ће тако бити и у будућности. Данас славимо живот и Нову годину са нашим најмлађима, али и шаљемо поруку хуманости, солидарности и саосећања са онима којима је наша помоћ потребна. Док свако дете у нашем граду не буде срећно и задовољно, нисмо завршили посао – рекао је Никодијевић.

Он је захвалио Београђанима на феноменалном и спектакуларном дочеку који је синоћ уприличен у центру града.

– Београд је синоћ у свет послао предивну слику. Спектакл испред Народне скупштине, као и у „Београду на води“, протекао је без иједног инцидента. Имали смо преко 100.000 домаћих и страних туриста који су одлучили да Београд буде њихова дестинација за дочек Нове године. Припадници МУП-а и надлежних служби Града Београда одрадили су одличан посао, који је резултирао чињеницом да нисмо имали ниједан позив медицинским службама са дочека које је Град организовао. Београд је синоћ био центар Балкана и Европе и верујем да ће година пред нама бити успешна као и синоћњи дочек – додао је Никодијевић.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је присутнима пожелео срећне празнике и добар провод током „Улице отвореног срца“.

– Београђани, нарочито они најмлађи, су најзаслужнији за све лепо што се догађа на улицама нашег града 1. јануара“ – рекао је Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град обезбедио 600 личних пратилаца за децу са сметњама у развоју

Следећа вест

Трг отвореног срца у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *