Весић: Београд послао дивну слику у свет

Нема коментара Share:

03.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је Београд послао дивну слику у свет са дочека Нове године, те да је поносан на град о којем су извештавали светски и регионални медији. Он је у гостовању на ТВ Пинк прецизирао да је према проценама полиције око сто хиљада људи те вечери прошло централним градским улицама, а највише током новогодишњег концерта. 

– Све је прошло без инцидената. Наша процена је да је у Београду око сто хиљада туриста и да је Београд зарадио између деведесет и сто милиона евра током новогодишњих празника, што је значајна „финансијска инјекција” за буџет, а највише за хотеле, ресторане, радње, односно за привреду и зараде четрдесет хиљада запослених у угоститељским делатностима. Једна смо од ретких европских земаља која је успела да нађе меру између рада привреде и заштите јавног здравља – казао је Весић. 

Комунална милиција контролисала је град и за овако велик број људи био је мали, занемарљив број пријава, додао је Весић, и одао признање и Београђанима и гостима. 

– Највећи број туриста био је из региона, али их је много било и из Турске, Бугарске, Русије и арапских земаља. У градском комуналном систему читаву ноћ радило је 1.500 људи. Њима желим посебно да захвалим јер су они и јуче и данас на улицама града, а тако је и током читаве године, да би град функционисао – навео је Весић. 

Заменик градоначелника најавио је предстојеће отварање клизалишта на Тргу републике.

– Клизалиште ће бити отворено на Божић и радиће током читавог фебруара – истакао је Весић и позвао грађане да дођу на још један од бројних догађаја у склопу „Београдске зиме”. 

Весић се осврнуо и на убрзан развој и напредак Београда, што се одражава на раст просечних зарада и броја запослених. 

– Просечна плата у Београду у новембру била је 705 евра, а 2013. била је око 476 евра. Број запослених према статистици из новембра износио је више од 780 хиљада људи, док је 2013. био око 560 хиљада људи. Значи, радно место нашло је 220 хиљада људи више. Само у овом тренутку имамо више од 1.300 кранова у главном граду, то јест више од три хиљаде отворених градилишта – казао је Весић.   

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Акустичким зонирањем проблем буке у престоници стављен под контролу

Следећа вест

Град обезбедио 600 личних пратилаца за децу са сметњама у развоју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *