Радојичић: Обезбеђена средства, све особе без крова над главом добиће лична документа

Нема коментара Share:

05.01.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да је допуном Одлуке о правима и услугама социјалне заштите на последњој Седници Скупштине града одлучено да се издвоје посебна средства како би особама које се налазе у бескућништву или ризику од бескућништва била обезбеђена лична документа неопходна за утврђивање њиховог идентитета.

– Обезбедили смо средства за издавање личних докумената суграђанима без дома, и то за личне карте, пасоше и здравствене књижице у висини трошкова одређених законом. Најважније је то да ће се овим кораком додатно убрзати и остали видови пружања помоћи особама без крова над главом. Са личном документацијом, они ће бити видљивији и самим тим много брже, лакше и ефикасније ће им бити пружани и остали видови социјалне помоћи – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је нагласио да Град Београд овом одлуком наставља одговорну социјалну политику према суграђанима којима је помоћ најпотребнија.

– Лица без крова над главом могу потражити смештај у Прихватилишту за стара и одрасла лица у Кумодрашкој улици, а у току прошле године отворили смо још један објекат на Врачару. Суграђанима којима је потребна ова врста помоћи могу на овим местима да добију храну, топли кутак, одећу и све друго што им је неопходно. Желим посебно да захвалим запосленима у овим установама јер су током пандемије успели да успоставе контролу над ширењем вируса корона. Преко 80 одсто корисника је вакцинисано, поштују се процедуре, обезбеђена је заштитна опрема, као и средства за дезинфекцију. Када су у питању деца, пре две године отворено је Прихватилиште за децу, где се тренутно налази око двадесеторо деце – истакао је Радојичић.

Градоначелник је такође апеловао на све суграђане да када уоче да је некоме потребна ова врста помоћи, то одмах пријаве надлежним институцијама.

– Град Београд ће предузети све неопходне мере. Врата Града су свима отворена – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Божићни пакетићи за мале пацијенте у Земуну

Следећа вест

Београд наставља да ради на одрживом планирању и мобилности попут великих европских градова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *