Почело чишћење снега са јавних површина

Нема коментара Share:

10.01.2022.
Радници ЈКП „Зеленило – Београд” су од раних јутарњих часова ангажовани на чишћењу снега са јавних површина. У току данашњег дана на чишћењу снега и посипању соли биће ангажовано 396 радника, саопштено је из „Зеленила”.

ЈКП „Зеленило– Београд” је током зимске сезоне 2021/2022. године у обавези да чисти снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа, са тротоара у парковима и око паркова и скверова, који су обухваћени Програмом редовног одржавања на свих 10 централних градских општина – укупно 548.835 квадратних метара. На основу Одлуке, снег ће бити уклањан и са 133 стајалишта јавног превоза, као и испред појединих објеката Владе Републике Србије и Народне скупштине. По налогу Градског штаба чисти ће се снег и са површина које су ван Програма редовног одржавања, наводи се у саопштењу 

Чишћење снега подразумева и посипање соли и емулзије. Обезбеђено је 600 тона индустријске соли и 25.000 литара калцијум-хлорид емулзије, као и 6.000 килограма калцијум-хлорид гранулата за наступајућу сезону.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уведена дежурства установа социјалне заштите због хладног таласа

Следећа вест

Весић: Град Београд пружа и пружиће сваку врсту помоћи оцу несталог младића из Сплита

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *