Весић: Град Београд пружа и пружиће сваку врсту помоћи оцу несталог младића из Сплита

Нема коментара Share:

10.01.2022.
Сви грађани и грађанке Београда саучествују у тешкој ситуацији поводом нестанка Матеја Периша и исказали смо велику солидарност са породицом Периш, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Пинк.

– Ја сам у име Града понудио оцу несталог младића, господину Перишу смештај о трошку Града као и сваку другу помоћ. Наравно, ми не можемо да се бавимо истрагом, али можемо да помогнемо оцу да његов боравак у Београду буде такав да зна да има нашу подршку. Он је смештен код пријатеља, али ми смо и даље ту за све што му је потребно, и Град и сви грађани ће стати иза њега. Свима нам је ова ситуација веома тешко пала јер је у питању млади живот човека за кога се не зна где се налази. Молимо се да се ова ситуација заврши тако да он буде пронађен – рекао је Весић. 

Он је нагласио да је Београд отворен и солидаран град, да је отац добио на стотину порука подршке наших суграђана који су нудили своју помоћ, као и да је Београд град који се на исти начин односи према свим људима који дођу да нас посете. 

– Жао нам је што се ово догодило и све нас је узнемирило, али се надам да ћемо на крају имати одговор и да ће момак бити пронађен. Знамо да су протоком времена шансе мање, али док год она постоји, ми верујемо у то, а у међувремену смо ту да помогнемо оцу док год се налази у нашем граду – рекао је Горан Весић.

Ненад Периш, отац несталог Матеја Периша, захвалио је Граду Београду на свакој врсти помоћи.

– Ја свима захваљујем и, знате, када неко помаже у оваквој ситуацији, не можете рећи речима „хвала”. Захваљујем сваком оном који лично ради у потрази у име целе своје породице, Граду Београду такође, који је одмах понудио своју помоћ када сам стигао у Београд и који је понудио да сноси трошкове мога боравка. Искрено им захваљујем, али ту сам код пријатеља. Уз Град Београд, пуно људи путем Фејсбука и телефона су ми нудили помоћ у смештају, ради се о мору људи и то је оно што човек памти. Надам се да ћу се са Матејем вратити кући, а ове изразе саосећања ћу памтити до краја живота – казао је Ненад Периш, поновивши да му је најважније да нађе свога сина, те још једном захвалио свим јединицама МУП-а Србије које су ангажоване у потрази за његовим сином.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почело чишћење снега са јавних површина

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао Дан Републике Српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *