Весић: Све улице првог приоритета су проходне

Нема коментара Share:

11.01.2022.
Све улице првог приоритета су проходне, јутрос смо остварили све поласке јавног превоза и осим девет линија које су преусмерене или скраћене, што је један одсто свих линија на територији града, све друге линије раде, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је гостујући на ТВ Прва подсетио да се на територији града чисти 1.900 километара улица првог приоритета. 

– На територији града имамо 524 линије јавног превоза, од тога су 173 линије градске, 104 приградске, такође имамо 218 локалних линија, 24 ноћне и пет експресних линија. Наравно, када пада снег спорије се вози и има кашњења, нарочито у шпицевима. У Београду је у последњих 24 сата пало 15 центиметара снега. У току ноћи бачено је око 600 тона соли, а претходне ноћи око 200 тона. Очекујемо престанак падавина у току поподнева – рекао је Весић.

Весић је додао да је на улицама 110 камиона и прецизирао да се, поред 1.900 километара улица првог приоритета, чисти и око 300 километара улица које припадају Републици, што је укупно око 2.200 километара улица.

– Наша обавеза је да оне буду чисте четири сата по престанку падавина, после чега се чисти 500 километара улица другог приоритета за које имамо обавезу да буду чисте 48 сати по престанку падавина – прецизирао је Весић и честитао путарима на добро обављеном послу.

Он је рекао да, што се тиче снабдевености електричном енергијом, водом и грејањем, Београд јуче није имао никаквих већих хаварија, те да је двадесетчетворочасовно грејање.  

– На улицама је више од 300 људи из „Београд-пута” и скоро 700 људи из „Градске чистоће”, „Паркинг сервиса” и „Зеленила”. Чисте се прилази ковид амбулантама и домовима здравља – рекао је Весић.

Такође, заменик градоначелника је подсетио да је у прошлом снежном таласу пало укупно 400 стабала на територији града и да је већина била болесна или трула. 

Апеловао је на возаче да возе опрезно јер се наредних неколико дана очекује поледица.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Систем „Београдских електрана” функционише добро, на снази режим грејања 24 сата

Следећа вест

Весић: Расписан тендер за изградњу гараже испод „Пинкија” у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *