Весић: Град добро организован, без проблема током падавина

Нема коментара Share:

12.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је гостујући у Београдској хроници да је за 36 сати, колико је падао снег, град одлично функционисао, те да је бачено око 4.700 тона соли и око две хиљаде тона каменог агрегата.

Он је нагласио да је јавни превоз функционисао потпуно.

– Нисмо имали проблема јер су све улице првог приоритета биле чисте, па сада чистимо и улице другог приоритета. Ово није био снег као онај што је први пут пао и који је био тежак и мокар. Тада је на територији града Београда пало 470 стабала a имало смо проблема и са снабдевањем електричном енергијом јер су падали стубови. Овакву врсту проблема сада нисмо имали јер ни снег није такав – објаснио је Весић. 

Говорећи о раду комуналних служби, он је истакао да су оне добро организоване и да раде по дежурствима.

– Када смо видели да је већи број заражених, направили смо дежурства. Наши људи из комуналних служби не одлазе кући по неколико дана. Правимо екипе које тестирамо и које немају додир са другима. Раднике смо сместили на једном месту како бисмо их заштитили. Могло би да се деси да нема довољно возача камиона или возача аутобуса. Добра организација је кључ успешног функционисања – рекао је Весић. 

Како је истакао, грејање ће и даље бити 24 сата дневно.

– Јуче смо имали проблем у Новој Галеници због квара у котларници фабрике „Галеника”, која се користи за грејање, али је квар поправљен. Било је и око сто рекламација за грејање које су се више тицале станова него котларница. Покушавамо да изађемо свим грађанима у сусрет – рекао је Весић. 

Он се осврнуо и на проблеме који су се догодили приликом првог снега и додао да тренутно не постоје већи проблеми у снабдевању водом и струјом.

– Када су ниске температуре, често се дешава да пукну водоводне цеви, али тренутно немамо таквих проблема. Град функционише добро и ми смо добро организовани. Грађанке и грађани Београда могу да се поуздају у нас јер се бавимо својим послом. Неколико дана пре почетка непогода имамо састанке и договарамо се како ћемо функционисати. Када се бавите својим послом, тада град може да функционише – рекао је Весић. 

Говорећи о седници Кризног штаба која је заказана за петак,  додао је да Град Београд неће предлагати нове мере.

– После две године све је ствар идивидуалне одговорности, људи треба да штите сами себе. Не мислим да је потребно уводити нове мере и увек ћу бити против оних мера које значе затварање привреде. Људи морају да примају плате, а ако им затворите радна места, онда им обезбедите плате – закључио је Весић 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић угостио званичну делегацију Турске и Града Бурсе и најавио будућу сарадњу у областима културе и привреде

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Систем „Београдских електрана” функционише добро, на снази режим грејања 24 сата

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *