Градоначелник Радојичић уз српско коло и УЦ „Талија” честитао Нову годину по јулијанском календару

Нема коментара Share:

13.01.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је данас грађанима Нову годину која се прославља по јулијанском календару. Тим поводом гости градоначелника у Старом двору били су чланови Уметничког центра „Талија”, који су сплетом српских народних игара улепшали овај догађај.

Радојичић је том приликом подсетио да су се до 1914. године на Старом двору, који је био резиденција династија Обреновић и Карађорђевић, одржавали балови и славила Српска Нова година.

– Данас захваљујем младим људима који играју за Уметнички центар „Талија” што су нам помогли да евоцирамо атмосферу тих година на Старом двору. Наше традиционалне игре су изузетно лепе. Кад год имамо госте из иностранства, они са уживањем гледају ове младе људе како представљају традицију наше земље. Град Београд и Србија, без обзира на изазове које смо кроз векове имали, на овај начин чувају традицију. Срећни смо што имамо овакве младе људе који су успешни ђаци, образовани млади људи, али и чувари традиције нашег народа, проносећи је широм света, спајајући младост, савременост, модерност и богато културно и традиционално наслеђе – рекао је Радојичић, нагласивши да је наша обавеза да и у будућности наставимо да чувамо своју традицију и културу.

Градоначелник је том приликом свим Београђанима и грађанима Србије који славе честитао Нову годину по јулијанском календару.

– Желим вам срећну српску, православну, нову 2022. годину. Желим вам пуно среће, радости, благостања и мира и да на традиционални начин, уз чување православних и хришћанских вредности, прославите овај празник и да вам цела ова година буде срећна и успешна – казао је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Проглашени децембарски шампиони безготовинских трансакција

Следећа вест

Весић: Град трајно уступио простор у Раковици намењен удружењу „Енимал рескју” и збрињавању животиња

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *