Весић: Град Београд спреман да отвори ковид амбуланту на Сајму

Нема коментара Share:

13.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је гостујућу у емисији „Телемастер” да је идеја председника Александра Вучића о отварању ковид амбуланте на Београдском сајму сјајна, те да то може добро да се организује.

Он је истакао да ће тамо моћи да се врше прегледи, да ће грађани вероватно моћи да отворе и боловање, али и да добију неке лекове. 

– Очекивао сам да већ данас надлежни у Влади Републике реализују ову идеју председника Вучића. Можда ће се то десити у наредним данима. Уколико се то не деси, Град Београд је спреман за 24 сата да припреми Београдски сајам. Немојте заборавити да све пунктове за вакцинацију, осим оних при домовима здравља, припрема Град Београд. Свуда смо показали ефикасност и свуда смо омогућили грађанима да се вакцинишу – рекао је Весић.

Весић је нагласио да су наша земља и председник Вучић омогућили сваком грађанину да се вакцинише.

– Имамо пет различитих вакцина које су на располагању грађанима. У Београду имамо скоро 69 одсто вакцинисаних првом дозом, али то и није много важно јер се већина вакцинисала пре годину дана. Оно што је важно јесте то да ћемо ускоро имати 40 одсто вакцинисаних трећом дозом, што је више од 550 хиљада људи. Значи да ћемо брзо имати 550 хиљада људи који су заштићени, плус они што су прележали ковид 19 – објаснио је Весић.

Весић је подсетио да је Београд једини имао аутобус за вакцинацију као и могућност вакцинације у тржним центрима. 

– Ако се та надлежност да Граду Београду, а то треба да уради Влада, ми ћемо идеју председника Вучића спровести за 24 сата. Ако то ипак Влада буде урадила, ми ћемо им помоћи у реализацији уколико помоћ буде тражена од нас – закључио је Весић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град трајно уступио простор у Раковици намењен удружењу „Енимал рескју” и збрињавању животиња

Следећа вест

Радојичић са радницима „Зеленила”: У 2022. планиране инвестиције преко 400 милиона динара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *