Весић: Град трајно уступио простор у Раковици намењен удружењу „Енимал рескју” и збрињавању животиња

Нема коментара Share:

13.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са заменицом председника Скупштине града Андреом Радуловић, обишао је данас просторије удружења „Енимал рескју Србија”, где су у току радови на адаптацији простора, који је пре око пола године Град трајно уступио овом удружењу. Весић је подсетио да су они користили простор у згради БИГЗ-а, који су морали да напусте, али тада је Град стао иза њих, као што ће то урадити и када је реч о другим организацијама. 

– Помогли смо им да дођу до простора где могу да буду трајно, уз подршку Града, како бисмо заједно радили на промоцији одговорног власништва и заштити животиња. Нови центар има више од петсто квадрата, а Град и Општина Раковица финансирају преуређење простора. Ово место неће бити намењено само за спасавање животиња и њихово удомљавање, већ ће се ту одржавати семинари и едукације о важности одговорног власништва, јер држати животињу значи имати уз себе живо биће – рекао је Весић. 

Требало би да радови трају око четрдесет дана, односно да центар буде отворен почетком марта. 

Весић је изразио велику захвалност људима из овог удружења, прецизирајући да они годишње спасу око хиљаду животиња, односно „хиљаду живота”. 

– Овај посао не може да се ради за новац, већ само из љубави. Зато ћемо наставити да помажемо ово удружење, као и све друге друштвено одговорне организације које раде добре ствари за наше друштво. Срећан сам што је ова прича, која је изгледала тужно, добила срећан крај и што ће услови бити чак и бољи него раније, уз трајно решење. То је доказ како заједно можемо да радимо за добро овог града, и људи, и животиња  – истакао је Весић. 

Александар Гаврић из овог удружења изразио је велику захвалност Горану Весићу и Граду Београду, најављујући да ће овај центар бити на понос свих, не само у Србији већ и у свету. 

– Овде ћемо моћи да преносимо грађанима и другим удружењима светска знања и искуства која стичемо, а очекујемо и одржавање светских конгреса које ћемо организовати. Захваљујем свима који помажу да се промовише одговорно власништво, како бисмо имали што мање животиња на улици и како би оне што мање патиле – казао је Гаврић.  

Председник општине Раковица Милош Симић навео је да ова општина подржава сваки вид помоћи усмерен ка животињама. 

– Срећан сам што је Град одлучио да се овакав центар отвори управо на територији Раковице. Подсетићу да смо направили „пет-паркове” у Скојевском насељу и на Лабудовом брду, а у Раковици постоји и азил за псе. Надам се да ћемо додатном едукацијом и контролом неодговорних власника успети да смањимо на минимум број паса луталица на територији Раковице и уопште у Београду – истакао је Симић. 

Представници медија су имали прилику да обиђу будући центар, али и да се увере у добре услове збрињавања бројних мачака, птица и других ситнијих животиња. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић уз српско коло и УЦ „Талија” честитао Нову годину по јулијанском календару

Следећа вест

Весић: Град Београд спреман да отвори ковид амбуланту на Сајму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *