Весић: Охрабрујемо инвеститоре да улажу у Београд и Србију

Нема коментара Share:

18.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас отварању новоизграђене бензинске пумпе Змај 1. Догађају су присуствовали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а а.д. Нови Сад, и Десанка Ландауер, заменица генералног директора и директорка маркетинга „Мекдоналдса”, чији се ресторан налази у склопу објекта бензинске станице.

Заменик градоначелника Горан Весић захвалио је компанији „НИС” која је наставила да инвестира у Србију.

– Они су до сада инвестирали више од 200 милиона евра у малопродају и тај новац је потрошен у Србији. Само на овој пумпи радиће 47 људи, што значи отварање нових радних места. То је добро јер је свако радно место важно и овом приликом желим да их охрабрим да наставе да инвестирају. „НИС” ће у оквиру свог плана наставити да улаже како у Београд тако и у Србију. Реч је о веома добром партнеру и свака инвестиција је важна. Управо након овога ћу отићи и на састанак са једним инвеститором који треба да уложи 350 милиона евра и запосли скоро 2.000 људи. Наглашавам још једном да је за нашу земљу важно да буде што више инвестиција јер ћемо имати веће плате, боље ћемо живети и наша економија ће се боље развијати. Данас је у Београду просечна плата 705 евра, а када 2025. године, како је председник Вучић обећао, просечна плата у Србији буде 900 евра, у Београду ће она бити 1.100 евра – казао је Весић, подсетивши да је просечна плата у Београду 2013. године била 467 евра.

Генерални директор НИС-а а.д. Нови Сад Кирил Тјурдењев изјавио је да је од 2009. године у објекте уложено више од 200 милиона евра. 

– Захваљујући инвестицијама имамо једну од највећих и најмодернијих мрежа у читавом региону. Улагања су један од приоритета и надаље за НИС. Отварањем нове бензинске станице Змај истовремено јачамо стратешко партнерство са Београдом и доносимо најмодерније брендове у Србију. У томе имамо снажну подршку партнера из Владе Србије и Града Београда – рекао је Тјурдењев и изразио уверење да ће нова станица постати један од симбола главног града, баш као што је то била за многе претходне генерације.

Заменица генералног директора и директорка маркетинга „Мекдоналдса” Десанка Ландауер је истакла да се овај ресторан прилагођавао изазовима пандемије како би задржао запослене, али и госте.

– Претходне године отворили смо три ресторана. Реновирани ресторан на овој пумпи, поред „драјв линије”, има и савремене дигиталне мени бордове и терминале за поручивање хране. Жеља „Мекдоналдса” јесте да будемо добар партнер у заједници у којој послујемо, тако да улагањем у овај ресторан доприносимо развоју општине Земун, која је једна од већих београдских општина – рекла је Десанка Ландауер и најавила даља улагања и отварања нових радних места.

Ово је 26. „Gazprom” малопродајни објекат у Србији, у чију је изградњу и опремање уложено више од три милиона евра. Станица је изграђена у складу са најсавремнијим технолошким безбедносним и еколошким стандардима, опремљена врхунском дигиталном технологијом и поседује ПЕТ „острва” са двостраним мултифункционалним аутоматима за точење горива. Најновија бензинска станица НИС-а уједно је и пети малопродајни објекат у мрежи компаније где ће бити омогућено пуњење аутомобила на електрични погон.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић обишао место несреће на пијаци „Стари Меркатор”

Следећа вест

Радојичић: После доградње, зграда Хитне помоћи ће бити четири пута већа него сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *