Додатни капацитети у Прихватилишту за лица без крова над главом на Аутокоманди

Нема коментара Share:

19.01.2022.
У Београду је спреман за пријем додатни објекат за смештај лица без крова над главом који се налази на Аутокоманди, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

У последњих седам дана, Центар за социјални рад је збринуо девет корисника у прихватном центру на Врачару, као и у другим установама социјалне заштите.

– Секретаријат за социјалну заштиту је у свакодневном контакту са установама социјалне заштите које пружају ургентно збрињавање корисника. Због ниских температура, спремни су додатни капацитети у издвојеној јединици Прихватилишта на Аутокоманди. Омогућили смо додатних двадесет лежаја за смештај корисника који се услед најављених ледених дана нађу на улицама главног града. Пре самог смештаја, сваки корисник се тестира пи-си-ар тестом, који је за ова лица бесплатан, а обезбеђен је преко Центра за социјални рад. Објекат има и изолациони блок где корисници бораве пре уласка у колективни смештај. У Прихватилишту за одрасла и стара лица у Београду тренутно борави 69 лица којима се пружа стручна помоћ, привремени смештај, исхрана, хигијенске и здравствене услуге – истакла је Наташа Станисављевић.

Поред Прихватилишта за одрасла и стара лица, бескућницима су доступни и дневни центри на Старом граду и Вождовцу, који раде продужено, где могу да добију кувани оброк, топлу гардеробу и хигијенска средства.

– Град Београд спремно је дочекао и овај хладни талас и најављене ниске температуре. Доступни смо 24 сата у свим службама социјалне заштите како бисмо стигли до сваког лица којем је потребна наша помоћ – закључила је секретарка.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Нова улагања и едукативни центар за најмлађе у Београдском зоо-врту

Следећа вест

Весић: За пет месеци рада покретне канцеларије грађани се претежно жалили на комуналне проблеме

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *