Покретна канцеларија Горана Весића у сурчинским насељима Бечмен и Петровчић

Нема коментара Share:

22.01.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом насеља Бечмен и Петровчић у општини Сурчин. Обиласку је присуствовао председник општине Сурчин Стеван Шуша, као и сарадници Горана Весића из градских институција и предузећа. 

– Данас смо у Бечмену и Петровчићу, али могу да кажем да нема насеља у општини Сурчин где није много тога урађено чиме можемо да се поносимо. Фискултурна сала у ОШ „Душан Вукасовић Диоген”, у којој се сада налазимо, такође је изграђена у протеклих неколико година. Поред тога у Бечмену су урађена два парка и једно отворено игралиште, амбуланта и Месна заједница у насељу Петровчић, а не би требало заборавити ни асфалтирање великог броја улица и изградњу тргова. Реконструисано је и доста тротоара и ова насеља су данас много другачија него што је случај био пре неколико година. Увек волим да истакнем чињеницу да се данас у приградска насеља Београда улаже много више него раније. Сврха моје покретне канцеларије јесте да заједно са својим сарадницима обилазим насеља и из прве руке се упознајем са проблемима грађана. Када говоримо о насељу Бечмен, највећи проблем је Дом културе. Очекујемо да општина Сурчин заврши пројекат, након чега ће Град финансирати радове – рекао је Весић.

Он је додао да је са грађанима разговарао о улицама које ће бити реконструисане, али и о питању побољшања водоснабдевања, односно проблема са притиском. 

– За грађане је најважније да ће канализациона мрежа за општину Сурчин бити грађена у оквиру пројекта изградње фабрике за прераду отпадних вода у Батајници. Тренутно преговарамо са Европском Унијом и надам се да ће преговори бити завршени у наредних неколико месеци, те да ће ЕУ грантом финансирати половину тог пројекта. То значи да ће читав Сурчин, али и делови Земуна који немају канализацију, бити прикључени на систем те фабрике за прераду отпадних вода, што важи и за делове ових општина који имају канализацију – додао је Весић. 

Заменик градоначелника је грађане обавестио да ће систем БГ воза бити продужен од Железничке станице „Земун” према Сурчину, односно будућем Националном стадиону и Аеродрому „Никола Тесла”, односно центра Сурчина и даље према Обреновцу.

– Разговарали смо и о изградњи брзе саобраћајнице Нови Београд – Сурчин, али и о свим другим великим инфраструктурним пројектима на територији општине. Заиста верујем да заједничким радом можемо да побољшамо квалитет живота људи, што је и основни задатак моје покретне канцеларије. Причали смо и о томе где би требало поправити јавну расвету, где би требало поставити „лежеће полицајце” или поправити ограду. Све то некоме не изгледа као велико и важно, али то су ствари које људима из ових насеља много значе. Постоји много проблема који чекају решење, али Београд, а самим тим и Сурчин, свакога дана постају боље место за живот. Уколико наставимо овим темпом, можемо да очекујемо да ће сви грађани ускоро осетити бољитак. Потпуно је јасно да се Београд и Сурчин развијају, али нажалост  још увек не осећају сви грађани да им је боље. Наш је посао да сви грађани осете бољитак, а уколико наставимо са заједничким радом неће бити задатака који су неоствариви. Тада ће наш град бити место у којем сви желе да живе, а не да боље животне услове траже у другим земљама – поручио је Весић.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша је изразио задовољство чињеницом да је заменик градоначелника поново у Сурчину. 

– Сваки пут када је Горан Весић у посети нашој општини, решимо неки од проблема за који нам је била потребна помоћ града. Проблем са Домом културе у Бечмену чека решење 30 година и ми ћемо сигурно у току ове године завршити пројекат и онда уз помоћ града кренути у реализацију. Тада ћемо у сваком насељу наше општине имати пристојан дом културе, а уз то наравно и простор за сва удружења која функционишу у насељима. Грађани Сурчина, без обзира на насеља у којима живе, истичу проблеме са домовима здравља. Надам се да ћемо у наредних месец дана успети да „одвојимо” наш дом здравља од земунског, јер ћемо тада имати много више могућности него што је случај сада – рекао је Шуша. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Зимска служба ЈКП „Београд-пут” у трећем степену ангажовања, 90 возила на терену

Следећа вест

Горан Весић: Обезбеђен посао за Ивану и Александра Буловића из Бечмена

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *