Радојичић: Зимска служба ЈКП „Београд-пут” у трећем степену ангажовања, 90 возила на терену

Нема коментара Share:

22.01.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас да је зимска служба Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” у трећем степену ангажовања када је реч о чишћењу снега. Како је градоначелник нагласио, стање на терену је под контролом и  за чишћење снега у Београду тренутно је ангажовано 60 великих камиона, 15 мањих мултикар возила и 15 грађевинских утоварних машина.

– Екипе ове службе раде 24 часа дневно, у две смене по 12 часова. У свакој смени тренутно је активан овај број од 90 возила, а мењају се посаде. Укупно, у обе смене на чишћењу снега ангажовано је око 300 људи дневно,што значи да у свакој смени имамо ангажовано по 150 људи на терену – истакао је Радојичић.

Он је додао да се прво чисте саобраћајнице првог приоритета, које  морају бити потпуно чисте четири сата од престанка падавина.

– Од 2.375 километара саобраћајница које одржава „Београд-пут” око 80 одсто, то јест 1.900 километара су саобраћајнице првог приоритета. Ноћас смо почели са превентивним посипањем соли. У овом тренутку имамо на располагању 8.000 тона соли и нешто мање од 2.000 тона каменог агрегата. У наредном периоду очекују се још ниже температуре. Количине соли су довољне за целу зиму и грађани не треба да брину – закључио је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Од сутра Београд има другу линију са електричним аутобусима

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића у сурчинским насељима Бечмен и Петровчић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *