Весић: Током ноћи настављено чишћење улица, без већих комуналних проблема у Београду

Нема коментара Share:

23.01.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је за РТС да је током ноћи настављен посао на чишћењу градских улица и посипању соли по коловозима и тротоарима.

Он је подсетио да је снег престао да пада током јучерашњег поподнева и истакао да је током ноћи утрошено око 400 тона соли и 150 тона каменог агрегата.

– Такође, употребљено је и око 4.000 литара калцијум-хлорида. То је течност која се користи на екстремно ниским температурама, а током раних јутарњих часова у неким деловима града температура је била и до минус осам степени. Та течност се може употребљавати на температурама до минус 20 степени, а све се то наравно ради како би било спречено формирање леда на коловозима и другим јавним површинама – рекао је Весић.

Према његовим речима, подаци са станице за мерење у Карађорђевом парку кажу да је од почетка године у Београду пало 70 центиметара снега, док је током читаве прошле године у нашем граду пало 26 центиметара.

– Ноћас је на улицама било 60 великих и 15 малих камиона, као и 15 утоваривача, али ће од данас од седам часова ујутру број великих камиона ће бити преполовљен. Радници ЈКП „Београд пут“ улажу огромне напоре како би градске улице биле проходне и безбедне – додао је Весић.

Он је нагласио да је ове године је пријављен мали број пуцања цеви, што је резултат адекватног одржавања и доста замењених цеви током прошле године. Квар са грејањем који је пријављен у Пауновој улици биће отклоњен у раним јутарњим часовима, док је током јучерашњег дана било проблема са грејањем једног дела Бањице који се греје на гас, али је Србијагас решио проблем јуче између 18 и 19 часова и стање је нормализовано. Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему. То је доказ да је током лета одрађен добар посао на замени цеви на најкритичнијим местима и на тај начин превентивно деловали – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Улици господара Вучића постављени „џамбо” контејнери

Следећа вест

Весић: Од сутра Београд има другу линију са електричним аутобусима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *