У Улици господара Вучића постављени „џамбо” контејнери

Нема коментара Share:

19.01.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” почиње пројекат промене технологије сакупљања и одношења отпада у Улици господара Вучића, од Булевара краља Александра до Улице Војислава Илића, саопштавају из овог градског предузећа. Из употребе је повучено 28 класичних надземних контејнера запремине 1,1 кубног метра, а постављено 18 нових „џамбо” контејнера запреминe 3,2 кубика.

„Џамбо” контејнери заузимају мањи део јавне површине, а примају веће количине отпада. Поклопци ових контејнера су увек затворени па животиње луталице и птице не могу просипати отпад ван контејнера, који се отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава употребу контејнера. Поред унапређења комуналних ефеката, предност „џамбо” контејнера је у томе што немају точкиће па је њихово померање, изузев камионима „Градске чистоће”, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера се учесници у саобраћају доводе у опасност, а нова технологија одлагања отпада у „џамбо” контејнере решава овај проблем.

Из овог градског предузећа апелују на суграђане да савесно одлажу отпад, да га не остављају поред контејнера или на зелене и друге јавне површине, али и да у контејнере не бацају жар и недовољно охлађен пепео, што би могло да изазове пожар, уништавање контејнера и да доведе у опасност околно растиње и објекте. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поправка квара на делу топловода у Улици краљице Катарине на Бановом брду

Следећа вест

Весић: Током ноћи настављено чишћење улица, без већих комуналних проблема у Београду

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.