Весић: У договору са суграђанима насеље Стјепан Филиповић добија нове садржаје

Нема коментара Share:

04.02.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић разговарао је данас у Старом двору са представницима насеља Стјепан Филиповић, које се налази изнад Прокопа, о начинима да се побољша живот становника овог насеља. У разговорима са грађанима учествовали су и градски урбаниста Марко Стојчић и председник општине Савски венац Милош Видовић.

Весић је подсетио да су проблеми овог насеља изашли у јавност због прича да ће се градити зграда поред станичне зграде на Прокопу.

– У договору који су остварили са Градом Београдом, а чему је присуствовала и премијерка Ана Брнабић, одлучено је да се та зграда не гради. У међувремену смо направили и конкретне договоре о томе шта може да се уради за њихово насеље, од обновљених игралишта и реконструкције степеништа па све до тога да добију један празан простор који тамо постоји а који је у власништву „Железница Србије”. Тај простор треба да буде искоришћен као простор за уметнике, чиме ће ово насеље имати боље садржаје и комфор живљења. То је начин на који ми решавамо проблеме са људима и мислим да је веома важно да грађани учествују и дају своје предлоге. Суграђани из овог насеља су били конструктивни и усмерени ка томе да урадимо нешто корисно за ово насеље и тај део Савског венца. Мислим да смо и овог пута показали да, када радимо заједно, можемо да постигнемо да сваки део Београда постане боље место за живот – казао је Весић.

Председник општине Савски венац Милош Видовић је захвалио заменику градоначелника на организацији заједничког састанка и подсетио да је Општина Савски венац протеклих година доста улагала у насеље Стјепан Филиповић.

– Грађани су добили нови спортски терен, ново дечје игралиште, реконструисали смо међублоковску саобраћајницу, оцртали паркинг места и уредили терен за балоте. Очекујем да и данашњи договор буде реализован и да наставимо да и даље добро сарађујемо – истакао је Видовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Комунална милиција од уторка почиње са контролом буке

Следећа вест

Весић: Мали Мокри Луг добија општински услужни центар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *